Πόσο επικίνδυνη είναι η επιληπτική κρίση που υπέστη ο Μπόβε

Ο Εντουάρντο Μπόβε λιποθύμησε στον αγωνιστικό χώρο - Φωτ. IMAGO

Πόσο επικίνδυνη είναι η επιληπτική κρίση που υπέστη ο Μπόβε

Κώστας Τόπας 10:54 - 02.12.2024 / Ανανεώθηκε: 10:54 - 02.12.2024

Μια επιληπτική κρίση προκάλεσε καρδιακή ανακοπή στον Εντουάρντο Μπόβε της Φιορεντίνα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Ιταλία.

Άπαντες στο «Αρτέμιο Φράνκι» σοκαρίστηκαν στο 15ο λεπτό, όταν ο Εντουάρντο Μπόβε λιποθύμησε στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα Φιορεντίνα - Ιντερ. Άμεσα υπήρξε παρέμβαση των γιατρών και ο ίδιος τελικά αποχώρησε με φορείο, οδηγώντας στην αναβολή του αγώνα.

Η κατάσταση φάνηκε από την αρχή σοβαρή και όλοι οι ποδοσφαιριστές σχημάτισαν ένα ανθρώπινο «τείχος», προκειμένου να μην μπορούν να έχουν πλάνο οι τηλεοπτικές κάμερες. Αυτές αποτύπωσαν και το σοκ των παρευρισκόμενων, τόσο σε κερκίδα όσο και στις τέσσερεις γραμμές. Μάλιστα, ορισμένοι παίκτες ήταν και οργισμένοι με τους γιατρούς, για το γεγονός πως αντί να μπει το ασθενοφόρο στο γήπεδο, μπήκαν μόνο οι τραυματιοφορείς με το φορείο.

Αρκετοί από αυτούς μάλιστα δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, ενώ σοκαρισμένος ήταν και ο διαιτητής ο οποίος είχε βουρκώσει. Η Φιορεντίνα με ανακοίνωσή της λοιπόν ενημέρωσε την κατάσταση του Ιταλού, λέγοντας ότι είναι σταθερή, ενώ τόνισε ότι οι εξετάσεις δεν παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα στο κεντρικό νευρικό σύστημα και στο καρδιοαναπνευστικό σύστημα.

Πάντως, ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν μια επιληπτική κρίση ως το αίτιο για την καρδιακή ανακοπή και κατάρρευση του ποδοσφαιριστή εντός του γηπέδου.

«Οι επιληπτικές κρίσεις εκδηλώνονται με ποικίλους τρόπους: ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει σπασμούς (γενικευμένους ή σε μια περιορισμένη περιοχή του σώματος), καθήλωση βλέμματος, απώλεια ούρων, αισθητικές διαταραχές, διαταραχή των αισθήσεων, όπως ότι ο χρόνος κυλάει με λάθος ρυθμό, ότι μυρίζει κάτι άσχημο και άλλα» εξηγεί ο κ. Δημήτριος Μαντέλλος, Νευρολόγος, Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής και Υπεύθυνος Ιατρείου Νευρολογικών Παθήσεων Κύησης ΜΗΤΕΡΑ.

Σύμφωνα με τον ειδικό, «τη διάρκεια της επιληπτικής κρίσης μπορεί ο ασθενής να χάσει τις αισθήσεις του ή να παρουσιάσει σύγχυση, ενώ σε κάποιες άλλες μπορεί να παραμείνει σε πλήρη εγρήγορση. Η συνήθης διάρκεια μιας επιληπτικής κρίσης είναι μεταξύ λίγων δευτερολέπτων και δύο λεπτών».