Μπουφόν: «Η Ιταλία είναι υποτιμημένη, έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για μια καλή διοργάνωση»

Μπουφόν: «Η Ιταλία είναι υποτιμημένη, έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για μια καλή διοργάνωση»

Sportal newsroom 17:19 - 12.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:20 - 12.06.2024

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν μίλησε εν όψει της έναρξης του Euro 2024 και τόνισε ότι η Ιταλία έχει υποτιμηθεί αδίκως.

Για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν το Euro 2024 θα είναι το πρώτο μεγάλο διεθνές τουρνουά που θα το ζήσει ως επικεφαλής της αποστολής της Ιταλίας. Και γι' αυτό ρωτήθηκε για τα συναισθήματα και τις σκέψεις του ενόψει της πρεμιέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την Αλβανία το Σάββατο (15/6).

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας τόνισε ότι η εθνική ομάδα της πατρίδας του είναι αδίκως υποτιμημένη και ξεκαθάρισε ότι η «σκουάντρα ατζούρα» έχει τους κατάλληλους ανθρώπους για να κάνει μία καλή πορεία στο τουρνουά.

«Ήμουν περίεργος για τα συναισθήματά μου και για το πώς θα προετοιμαζόμουν σε έναν διαφορετικό ρόλο. Μπορώ να πω ότι αυτό που αισθάνομαι είναι ακριβώς το ίδιο. Τα επίπεδα της αδρεναλίνης και της προσοχής έχουν αυξηθεί σε σχέση με τις πρώτες ημέρες. Θέλω να δώσω τη μικρή μου συμβολή και όλοι ελπίζουμε να κάνουμε ωραία πράγματα. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα είναι μάλλον υποτιμημένη», ανέφερε αρχικά ο Μπουφόν.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι πολύ ανταγωνιστική και το ανθρώπινο επίπεδο αυτών των παιδιών είναι εντυπωσιακό. Αυτό μου αρέσει περισσότερο είναι αυτή η αίσθηση της οικειότητας και της μεγάλης ευγνωμοσύνης. Υπάρχει ταπεινότητα και σκληρή δουλειά. Επιπλέον, υπάρχουν τέσσερις, πέντε ή έξι κορυφαίοι παίκτες, οπότε έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για μια καλή διοργάνωση».