Πόσο λείπει τελικά από τον ΠΑΟΚ ο Μπράντον Τόμας;

Μπράντον Τόμας

i

© Imago

Πόσο λείπει τελικά από τον ΠΑΟΚ ο Μπράντον Τόμας;

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:50 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:59 - 08.10.2024

Η ζωή στον ΠΑΟΚ χωρίς τον «αθόρυβο» Μπράντον Τόμας και τα στοιχεία του Ισπανού φορ που λείπουν από την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ναι, όλοι γνωρίζουν πως ο Μπράντον Τόμας δεν έχει συχνή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Δεν είναι ο «killer» που θέλει ο κάθε οπαδός να βλέπει στην ομάδα του κι αν κοιτάξουμε στο παρελθόν, η εκτελεστική δεινότητα του Ισπανού δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη του Στέφανου Αθανασιάδη ή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, οι οποίοι άφησαν τον δικό τους στίγμα στον σύλλογο χάρη στα γκολ τους.

Ο 29χρονος επιθετικός ωστόσο, είναι αυτός που κάνει όλη τη... βρώμικη κι αθόρυβη δουλειά στην επίθεση, αφήνοντας τον κατάλληλο χώρο για τους δύο πλάγιους εξτρέμ και το δεκάρι. Είναι αυτός που «ενοχλεί» τους στόπερ της αντίπαλης άμυνας, πιέζοντας ασταμάτητα και δημιουργώντας προβλήματα, με στόχο το εύκολο λάθος και την προϋπόθεση για ευκαιρία.

Πρόκειται για ένα υπερπολίτιμο εργαλείο που βρίσκεται στη φαρέτρα του Ράζβαν Λουτσέσκου κι έχει... λύσει τα χέρια του Ρουμάνου τεχνικού. Ο «στρατηγός» του Δικεφάλου έχει αποθεώσει πολλάκις τον Ισπανό για την προσφορά του και η ζωή στον ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή που απουσιάζει ο ίδιος, δεν είναι η ιδανικότερη.

Μπορεί οι πρωταθλητές Ελλάδας το καλοκαίρι να προχώρησαν στην απόκτηση του Φέντορ Τσάλοφ, αλλά και του Ταρίκ Τισουντάλι, ωστόσο κανένας από τους δύο δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στο 100%, την ίδια ώρα που ο Τόμας βρίσκεται στα πιτς.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής και είναι η ομάδα που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα (13) μέχρι στιγμής, αλλά όπως και την περσινή σεζόν, το πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι είναι εμφανέστατο και η απουσία του Μπράντον το έχει κάνει μεγαλύτερο.

Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου και στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Σάμροκ Ρόβερς για τα playoffs του Europa League, ο ίδιος πήρε φανέλα βασικού κι αποχώρησε στο 64ο λεπτό ως τραυματίας.

Από τότε μέχρι και σήμερα (08/10), σχεδόν 1,5 μήνα μετά δηλαδή, ο στράικερ των πρωταθλητών Ελλάδας ακολουθεί θεραπείες και ατομικό πρόγραμμα, καθώς δεν έχει καταφέρει να βγάλει μέρος της προπόνησης μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Ο Λουτσέσκου είναι ο πρώτος που περιμένει πως και πως την επιστροφή του στη δράση, με σκοπό η ομάδα του να αποκτήσει και πάλι τη «φρεσκάδα» που προσφέρει ο 29χρονος επιθετικός.

Ένα από τα στοιχεία που αξίζει να σημειωθούν, είναι το ντεφορμάρισμα των εξτρέμ του Δικεφάλου το τελευταίο χρονικό διάστημα. Από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Τόμας, οι Τάισον και Ντεσπόντοφ δεν παρουσιάζουν την ίδια εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ και ο Ζίβκοβιτς δεν έχει πιάσει τα υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως η απουσία του Τόμας έχει παίξει καθοριστικό ρόλο για αυτήν την κατάσταση ή πρόκειται για μία απλή σύμπτωση, όμως το δεδομένο είναι πως η χημεία που έβγαζε ο Ισπανός με την τριάδα πίσω του ήταν ξεχωριστή κι άκρως πετυχημένη.

Ο ίδιος την περασμένη σεζόν αποτέλεσε τον τέλειο συνδετικό κρίκο για τα... όργια των εξτρέμ του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έκαναν πράγματα και θαύματα στο χορτάρι, οδηγώντας τους ασπρόμαυρους στον τίτλο, αλλά και μέχρι τους «8» του Conference League.