Για το πρώτο βήμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπράγκα

Παναθηναϊκός

i

© Intime

Για το πρώτο βήμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπράγκα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:48 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 14.08.2024

Μετά την σπουδαία πρόκριση κόντρα στη Μαρσέιγ έφτασε η ώρα για τον επόμενο «τελικό» του Παναθηναϊκού, ο οποίος αντιμετωπίζει την Μπράγκα (23/8, 22:00) για το πρώτο ματς της σειράς στα play offs του Champions League.

Το πρώτο βήμα πρόκρισης καλείται να κάνει ο Παναθηναϊκός στην Πορτογαλία! 

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπράγκα (23/8, 22:00), στο πρώτο ματς της σειράς για τα play offs του Champions League. Μετά την ιστορική πρόκριση στη Μασσαλία απέναντι στη Μαρσέιγ, το «τριφύλλι» θέλει να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή του πορεία και να φτάσει μέχρι τους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έπειτα από 13 χρόνια.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 2 HD και από την ελεύθερη συχνότητα του MEGA.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Σέρβος τεχνικός ανακοίνωσε δύο αλλαγές στην ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας, με τους Γουίλιαν Αράο και Μπαρτ Σένκεφελντ να παίρνουν τη θέση των Λάζλο Κλέινχεϊσλερ και Έρικ Πάλμερ-Μπράουν για τα ματς με τους Πορτογάλους.

Σε ότι αφορά το αντίπαλο «στρατόπεδο», ο Αρτούρ Ζόρζε θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για αυτήν την πολύ σημαντική αναμέτρηση.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς στάθηκε στη δίψα που έχει ο σύλλογος για διάκριση, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στις δύο προκρίσεις που έχει πετύχει το τριφύλλι.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: 

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα, χωρίς καμία αμφιβολία. Με πολύ καλό ρόστερ, με αρκετά μεγάλη παρουσία στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Πολύ δυνατός αντίπαλος. Έχουμε σεβασμό για εκείνους. Είναι δύο πολύ κρίσιμα ματς, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι που μπορούμε. Χρειαζόμαστε και τα δύο παιχνίδια. Είναι σημαντικό να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα κι εδώ και στην Αθήνα. 

Δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο η έδρα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο και στα δύο παιχνίδια. Η σημασία του κάθε αγώνα που έρχεται, από τις 25 που αρχίσαμε, γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε τι κάναμε μέχρι τώρα. Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Ζούμε σε πολύ μεγάλη ένταση. Είμαστε χαρούμενοι για αυτό και θα έχουμε δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια».

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους, Γκόμεθ, Φόντε, Νιακατέ, Μαρίν, Αλ Μουσράτι, Βίτορ Καρβάλιο, Μπρούμα, Σαλάσαρ, Ρικάρντο Όρτα, Αμπέλ Ρουίθ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιλένα, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Σπόραρ.

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)

Α' Βοηθός: Στέφαν Λουπ (Γερμανία)

Β' Βοηθός: Ρόμπερτ Κέμπτερ (Γερμανία)

4ος διαιτητής: Ντάνιελ Σλάγκερ (Γερμανία)

Βέρμπιτς: «Είμαστε περήφανοι που φτάσαμε ως εδώ αλλά θέλουμε να προκριθούμε»
CHAMPIONS LEAGUE

21:47 - 22.08.2023

Βέρμπιτς: «Είμαστε περήφανοι που φτάσαμε ως εδώ αλλά θέλουμε να προκριθούμε»

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς μίλησε ενόψει του αγώνα με τη Μπράγκα και είπε πως οι «πράσινοι» είναι περήφανοι για την πορεία τους ωστόσο θέλουν να προκριθούν στους ομίλους του Champions League.

VAR: Κρίστιαν Ντίνγκερ (Γερμανία)

AVAR: Μπέντζαμιν Μπραντ (Γερμανία)