Η «λαβωμένη» ΑΕΚ δοκιμάζει τις δυνάμεις της στο Μπράιτον για τη πρεμιέρα του Europa League

ΑΕΚ - Europa League

i

©intime

Η «λαβωμένη» ΑΕΚ δοκιμάζει τις δυνάμεις της στο Μπράιτον για τη πρεμιέρα του Europa League

Κωνσταντίνος Ζήκος • 08:53 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:21 - 14.08.2024

Η μέρα για τη πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League έφτασε και η ΑΕΚ ξεκινά το «ευρωπαϊκό της ταξίδι», με μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση στην Αγγλία, εκεί που θα την υποδεχτεί η φορμαρισμένη Μπράιτον.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ ξεκινά την Πέμπτη(21/9, 22:00), με την Ένωση να φιλοξενείται από την φορμαρισμένη Μπράιτον στo «Amex Stadium». To παιχνίδι της πρεμιέρας για τη φάση των ομίλων του Europa League, έχει πολύ υψηλό συντελεστή δυσκολίας για την ΑΕΚ, καθώς όχι μόνο αντιμετωπίζει μια εκ των κορυφαίων ομάδων της Premier League, αλλά ταξίδεψε στο «Νησί», χωρίς τους δύο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς της, τον Βίντα και τον Μουκουντί.

Θυμίζουμε, ο Κροάτης είναι εκτός, λόγω ενόχλησης στα πλευρά, την οποία και αποκόμισε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Καμερουνέζος, λόγω λοίμωξης που υπέστη μετά την κατανάλωση συγκεκριμένης τροφής στο ταξίδι του στο Καμερούν για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας.

Από εκεί και πέρα, ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Σίμο Μήτογλου στη μια θέση των στόπερ, με τον παρτενέρ του να μην είναι ακόμα γνωστός. Πιθανότερο σενάριο, να χρησιμοποιηθεί ένας εκ των Χατζισαφί, Μοχαμάντι, Σιντιμπέ και Σιμάνσκι. Όπως δήλωσε όμως ο Ματίας Αλμέιδα και ο Σίμος Μήτογλου, στόχος της ΑΕΚ είναι η πρόκριση.

Όσα δήλωσε ο Μήτογλου:

Για το πως αντιμετωπίσει το ματς: «Θα μπω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, δεν σκέφτομαι κάτι το ιδιαίτερο. Θα προσπαθήσω να πάρει η ομάδα μου το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για τον στόχο της διοργάνωσης: «Θα συμφωνήσω με τον κόουτς. Έχουμε έρθει εδώ και θέλουμε να περάσουμε. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, εμείς δίνουμε τα πάντα». 

Για το αν είναι πρόβλημα ο βροχερός καιρός: «Όσοι έχουν παίξει, έχουν αγωνιστεί υπό αντίξοες συνθήκες, οπότε δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο».

Αλμέιδα: «Η Μπράιτον παίζει το πιο όμορφο ποδόσφαιρο στον κόσμο, αλλά η ΑΕΚ θα κάνει το παιχνίδι της»
EUROPA LEAGUE

20:29 - 20.09.2023

Αλμέιδα: «Η Μπράιτον παίζει το πιο όμορφο ποδόσφαιρο στον κόσμο, αλλά η ΑΕΚ θα κάνει το παιχνίδι της»

Για την προσέγγιση που θα κάνει η ΑΕΚ στο αυριανό ματς με την Μπράιτον μίλησε ο Αλμέιδα, προανήγγειλε αλλαγές στην ενδεκάδα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν βασικοί ο Γκαρσία και ο Γκατσίνοβιτς

Θυμίζουμε η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 22:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmote Sport 6.