«Ο Ντε Τσέρμπι ήταν σε "σοκ", δεν έμπαινε στα αποδυτήρια της Μπράιτον»

Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι

i

©Intime

«Ο Ντε Τσέρμπι ήταν σε "σοκ", δεν έμπαινε στα αποδυτήρια της Μπράιτον»

Κώστας Τόπας 08:23 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:19 - 14.08.2024

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση ήταν ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Μπράιτον.

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Αγγλία για να αντιμετωπίσει την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Premier League, ένα από τρία φαβορί για την κατάκτηση του Europa League, χωρίς το βασικό κεντρικό αμυντικό της δίδυμο και με δυο βασικούς της παίκτες που μόλις είχαν επιστρέψει από τραυματισμό. Η Μπράιτον περίμενε την Ένωση, για να στήσει ένα πάρτι, στην πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή. Το πάρτι όμως, το έκανε η αγέλη του Ματίας Αλμέιδα, που πραγματοποίησε ένα έπος, νικώντας με 3-2 μέσα στο «Άμεξ Στάντιουμ». 

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Έκι Πόνσε. Ο Αργεντινός επιθετικός «έσπασε» με το κεφάλι προς τα αριστερά στον Ελίασον, εκείνος του ξαναγύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, με τον πρώτο να εκτελεί ψύχραιμα ολομόναχος για το 3-2 της Ένωσης. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ να φεύγει με το τρίποντο και πλέον να απολαμβάνει τη μοναξιά στην κορυφή της βαθμολογίας στον όμιλό της.

Μετά το τέλος του αγώνα, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι δεν μπορούσε γι' αρκετά λεπτά να μπει στα αποδυτήρια της ομάδας του και να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του, μην μπορώντας να πιστέψει όσα έλαβαν χώρα στο «Άμεξ». Οπως αναφέρουν στην Αγγλία, ο Ιταλός τεχνικός ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος με την έκβαση του αποτελέσματος, με αποτέλεσμα να μην μιλήσει σε πρώτη φάση με τους παίκτες του.