Ανακοίνωσε τον Ζοάο Πέδρο η Μπράιτον
i

©SS Twitter

Ανακοίνωσε τον Ζοάο Πέδρο η Μπράιτον

Κώστας Τσιακλής • 22:44 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:34 - 14.08.2024

Ο Ζοάο Πέδρο θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή της Μπράιτον στην ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο αφού αποκτήθηκε και επίσημα από τη Γουότφορντ.

Η Μπράιτον ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πρώτης καλοκαιρινής της μεταγραφής, με τον Ζοάο Πέδρο να γίνεται «γλάρος» από την 1η Ιουλίου. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αποκτήθηκε από τη Γουότφορντ με περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας πέντε χρόνων, κάτι που θα τον κρατήσει στο «Άμεξ» μέχρι τον Ιούνιο του 2028.

Για τη μεταγραφή του Ζοάο Πέδρο μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της Μπράιτον, Ντέιβιντ Γουέιρ, λέγοντας: «Ο Ζοάο ήταν μακροπρόθεσμος στόχος μας και έχει προσελκύσει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον από όλη την Ευρώπη. Έτσι, είμαστε χαρούμενοι που καταλήξαμε σε συμφωνία με έναν βασικό στόχο για τον σύλλογο πριν από το άνοιγμα του καλοκαιριού και είναι υπέροχο για τον Ζοάο που μπορεί να επικεντρωθεί στη νέα σεζόν, με το άμεσο μέλλον του να έχει διευθετηθεί.

Είναι ένα λαμπρό νεαρό ταλέντο, τεχνικά πολύ καλός, γρήγορος και με βλέμμα για γκολ. Θα συμπληρώσει πολύ καλά την υπάρχουσα γραμμή επιθετικών μας. Έχει επίσης εγκατασταθεί καλά εδώ, με καλή εμπειρία τόσο στην Premier League όσο και στην Championship και περισσότερα από 100 παιχνίδια για τη Γουότφορντ.

Ανυπομονούμε πραγματικά να ξεκινήσουμε τη δουλειά μαζί του στην προετοιμασία της σεζόν, εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και όταν ταξιδεύουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες για την καλοκαιρινή σειρά της Premier League».

Ο Ζοάο Πέδρο αγωνίστηκε ξανά στην Premier League με τη φανέλα της Γουότφορντ, με την οποία θα αγωνιστεί για τελευταία φορά τη Δευτέρα (05/05) κόντρα στη Στόουκ, στο πλαίσιο της 46ης αγωνιστικής της Championship.

Με τις «σφήκες» ο 21χρονος επιθετικός αγωνίστηκε συνολικά σε 109 αναμετρήσεις, εκ των οποίων οι 31 στην Premier League. Ο Ζοάο Πέδρο σημείωσε με τους Λονδρέζους 24 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (τρία στην Premier League). Τη φετινή σεζόν έχει καταγράψει 35 συμμετοχές στην Championship με απολογισμό 11 γκολ και τέσσερις ασίστ.