Ο Μπρέιθγουεϊτ που απασχόλησε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αποκτήθηκε από ομάδα έκπληξη

Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ

i

© PrtScr

Ο Μπρέιθγουεϊτ που απασχόλησε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αποκτήθηκε από ομάδα έκπληξη

Κώστας Τόπας 09:05 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:13 - 23.07.2024

Ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ που βρέθηκε μια «ανάσα» από τον Ολυμπιακό κι απασχόλησε έντονα και τον ΠΑΟΚ ανακοινώθηκε τελικά από την βραζιλιάνικη Γκρέμιο.

Αφού βρέθηκε πολύ κοντά στον Ολυμπιακό κι ακούστηκε και για τον ΠΑΟΚ, ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ κατέληξε να ενταχθεί στη βραζιλιάνικη Γκρέμιο όπως ανακοίνωσε η ίδια η ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε τα ξημερώματα της Τρίτης (23/07).

Ο 33χρονος Δανός επιθετικός αποχώρησε από την Εσπανιόλ πριν από μια εβδομάδα και από τότε ήταν ελεύθερος να διαπραγματευτεί το μέλλον του με οποιαδήποτε ομάδα. 

«Θα φτάσει στο Πόρτο Αλέγκρε τις επόμενες ημέρες για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο», έγραφε μια σύντομη δήλωση της ίδιας της Γκρέμιο στο επίσημο προφίλ της στο κοινωνικό δίκτυο «Χ», παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

Ελλείψει οριστικοποίησης των όρων του συμβολαίου, στη Βραζιλία μιλούν για πρόταση για ενάμιση χρόνο, μέχρι το τέλος του 2025. Ο Ρενάτο Γκαούτσο, προπονητής της Γκρέμιο, άφησε να εννοηθεί την περασμένη Κυριακή σε συνέντευξη Τύπου την μεταγραφή του Μπρέιθγουεϊτ.

«Η Γκρέμιο είναι πολύ μεγάλη και δεν διστάζει ποτέ να ψάχνει για μεταγραφές. Αν υπάρχει παίκτης που θεωρούμε απαραίτητο και έχουμε την ευκαιρία να τον φέρουμε, θα τον φέρουμε. Μην ανησυχείτε, η έκπληξη έρχεται», είπε ο προπονητής. 

Ο Μπρέιθγουεϊτ θα συναντηθεί στο Γκρέμιο με παλιούς γνώριμους της La Liga όπως τον τερματοφύλακα Αγκουστίν Μαρτσεσίν, τον αμυντικό Ροντρίγκο Έλι και τον Ντιέγκο Κόστα, μεταξύ άλλων. Ο Δανός να θυμίσουμε ότι όταν έφυγε από τη Δανία μετακόμισε στη Γαλλία για την Τουλούζ. Στη συνέχεια πήγε στην Ισπανία και ξεχώρισε στη Λεγανές, με αποτέλεσμα να τον αποκτήσει η Μπαρτσελόνα το 2020, έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην Μπάρτσα έπαιξε το 2021, με προπονητή τον Ρόναλντ Κούμαν. Μετά τον ερχομό του Τσάβι και τις υπογραφές των Λεβαντόφσκι, Ομπαμεγιάνγκ, Ντε Γιονγκ και Ντεπάι, πήγε στην Εσπανιόλ. Εκεί έμεινε δύο σεζόν. Το 2022-2023, στην πρώτη κατηγορία. Συνολικά, σε 78 αγώνες είχε 32 γκολ.