Τι έκανε στην Μπαρτσελόνα ο μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ, Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ;

Μπρέιθγουεϊτ - Μέσι

i

© Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Τι έκανε στην Μπαρτσελόνα ο μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ, Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ;

Τα πεπραγμένα του Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ στην Ισπανία με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και το ενδεχόμενο μεταγραφής στον ΠΑΟΚ.

Η σεζόν για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με τον πιο ονειρικό τρόπο και πλέον οι ασπρόμαυροι έχουν βάλει μπρος στον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού. Μπορεί να έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο αυτό που «κλέβει» την παράσταση δίχως αμφιβολία είναι του Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ψάχνει έναν επιθετικό και ο διεθνής Δανός φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια οριστική εξέλιξη. Ο ίδιος έχει επίσημη πρόταση στα χέρια του από τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι παλεύουν να βρουν τη «χρυσή τομή».

Όσον αφορά στον Μπρέιθγουεϊτ, αυτήν την περίοδο αγωνίζεται στην Εσπανιόλ, αλλά δύσκολα θα μείνει στον ισπανικό σύλλογο μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας από τη Βαρκελώνη.

Φέτος έχει αγωνιστεί 41 φορές με τη φανέλα της Εσπανιόλ, έχοντας πετύχει 22 τέρματα. Φυσικά το σημείο αναφοράς στην καριέρα του είναι η παρουσία του στην Μπαρτσελόνα, από τον Φλεβάρη του 2020 έως και τον Σεπτέμβριο του 2022.

Τα πεπραγμένα στους «Μπλαουγκράνα»

Ο Σκανδιναβός αποκτήθηκε τον Φλεβάρη του 2020 έναντι 18 εκατ. ευρώ από την Λεγκανές λόγω της πολύμηνης απουσίας, λόγω τραυματισμού, του Λουίς Σουάρες.

Συνολικά σε 58 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπάρτσα, το κοντέρ έγραψε 10 γκολ και 5 ασίστ.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 και λίγες ώρες πριν κλείσει η θερινή μεταγραφική περίοδος στη La Liga, ο Μπρέιθγουεϊτ ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα της Βαρκελώνης για τη λύση του συμβολαίου του. Εκείνο το καλοκαίρι ο ίδιος δεν συμμετείχε ούτε στην προετοιμασία, αλλά ούτε και στους πρώτους αγώνες της σεζόν, καθώς μετά την έλευση του Τσάβι «εξαφανίστηκε» σταδιακά από την ομάδα.

Θυμίζουμε πως ο Μπρέιθγουεϊτ είναι διεθνής με την Εθνική Δανίας, έχοντας καταγράψει 69 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Άξιο αναφοράς είναι πως ο γνωστός μεταγραφολόγος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, είχε αναφέρει το εξής για τον παίκτη πριν ένα μήνα: «Ο Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ μπορεί να φύγει με δύο τρόπους από την Εσπανιόλ. 1) Αν η ομάδα προβιβαστεί μπορεί να αποχωρήσει ως ελεύθερος τον Ιούλιο, ενώ αν παραμείνει στη Segunda Divisiοn η ρήτρα στο συμβόλαιο του είναι 600 χιλιάδες ευρώ».