Νίκη κορυφής για την Άρσεναλ με γκολ του Χάβερτς στο φινάλε

Νίκη κορυφής για την Άρσεναλ με γκολ του Χάβερτς στο φινάλε

Ιάσονας Τσίλης 21:25 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:45 - 14.08.2024

Η Άρσεναλ δυσκολεύτηκε απέναντι στη Μπρέντφορντ, όμως πήρε πολύτιμο τρίποντο με 1-0, χάρη στο γκολ του Χάβερτς στο 89' και πλέον είναι μόνη πρώτη στην Premier League.

Η Άρσεναλ αντιμετώπισε την Μπρέντφορντ στο «Κομιούνιτι Στέιντιουμ», θέλοντας να φύγει με το «διπλό» και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο ντέρμπι μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, να ανέβει στην κορυφή.

Οι «κανονιέρηδες» πέτυχαν το στόχο τους, με «χρυσό» σκόρερ τον Κάι Χάβερτς, ο οποίος με κεφαλιά στο 89' λύτρωσε την ομάδα του, η οποία είναι πλέον πρωτοπόρος στην Premier League.

Η Μπρέντφορντ απώλεσε μοναδική ευκαιρία στο 14', με τον Ράμσντειλ να κάνει ολέθριο λάθος με τη μπάλα στα πόδια, εκείνη έφτασε στον Εμπεμό, ο οποίος σούταρε σε κενή ουσιαστικά εστία, με τον Ντέκλαν Ράις να σώζει πάνω στη γραμμή.

Σε ένα σχετικά φτωχό πρώτο ημίχρονο, η μόνη απειλή της Άρσεναλ ήταν στο 42', όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Σάκα έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο οποίος εκτέλεσε μέσα στην περιοχή με τον Φλέκεν να αποκρούει και τον Τροσάρ να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι. Μετά από έλεγχο VAR ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Βέλγος ήταν οριακά εκτεθειμένος. 

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δυσκολευόταν πολύ στην ανάπτυξη, δεν μπορούσε να απειλήσει και έφτασε μάλιστα μια ανάσα από το να βρεθεί πίσω στο σκορ στο 78', όταν μετά από οργανωμένη ομαδική προσπάθεια, ο Μοπέ βρέθηκε σε θέση βολής και έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Ζιντσένκο έδιωξε τη μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή.

Ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα μείνει στο μηδέν και η Άρσεναλ θα χάσει μοναδική ευκαιρία να «πατήσει» κορυφή, ο Χάβερτς έδωσε τη λύση στους «κανονιέρηδες».

Προειδοποίηση από τον Αρτέτα: «Θα συνεχίσω να μιλάω για τους διαιτητές, δεν με ενδιαφέρουν οι τιμωρίες» (vid)
PREMIER LEAGUE

10:02 - 25.11.2023

Προειδοποίηση από τον Αρτέτα: «Θα συνεχίσω να μιλάω για τους διαιτητές, δεν με ενδιαφέρουν οι τιμωρίες» (vid)

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, λέει ότι θα συνεχίσει να εκφράζει τη γνώμη του για τις διαιτητικές αποφάσεις παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας.

Έπειτα από ωραία σέντρα του Σάκα στο δεύτερο δοκάρι, ο Χάβερτς έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0, στέλνοντας την ομάδα του Αρτέτα στην πρώτη θέση της Premier League, ένα βαθμό πάνω από τη Μάντσεστερ Σίτι.