Μπρινιόλι: «Για ένα λόγο θα έφευγα από τον Παναθηναϊκό»

Αλμπέρτο Μπρινιόλι

i

© Intime

Μπρινιόλι: «Για ένα λόγο θα έφευγα από τον Παναθηναϊκό»

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:40 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:21 - 14.08.2024

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι αποκάλυψε την προϋπόθεση που θα σκεφτόταν τον επαναπατρισμό και σχολίασε το γκολ του άλλοτε συμπαίκτη του, Προβεντέλ με τη Λάτσιο.

Τάσεις παραμονής στην Αθήνα εκδήλωσε ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός τερματοφύλακας του Τριφυλλιού μίλησε σε ιταλική ιστοσελίδα με αφορμή το γκολ του γκολκίπερ Προβεντέλ, στην ισοπαλία 1-1 της Λάτσιο με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Μπρινιόλι έχει σκοράρει γκολ σε παρόμοιες συνθήκες εναντίον της Μίλαν, οπότε έχει βιώσει τα συναισθήματα του Προβεντέλ. Με τον οποίο συνυπήρξαν στην Έμπολι τη σεζόν 2020-2021.

Επιπροσθέτως, ο Μπρινιόλι ρωτήθηκε εάν θα επέστρεφε στην Ιταλία, για να απαντήσει πως μόνο με μία πολύ συγκεκριμένη προϋπόθεση θα άφηνε τον Παναθηναϊκό

Πριν τον Προβεντέλ: Οι τερματοφύλακες που έχουν σκοράρει στο Champions League και ο πορτιέρε με τα περισσότερα γκολ (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

09:26 - 20.09.2023

Πριν τον Προβεντέλ: Οι τερματοφύλακες που έχουν σκοράρει στο Champions League και ο πορτιέρε με τα περισσότερα γκολ (vids)

Ο Ίβαν Προβεντέλ σκόραρε με κεφαλιά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Λάτσιο. Μετά από αυτό το γκολ ο 29χρονος γκολκίπερ έγινε ο τέταρτος διαφορετικός τερματοφύλακας που σκοράρει στο Champions League.

Οι δηλώσεις του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο «tuttomercatoweb»:

-Καταρχάς, πώς είναι η εμπειρία σου στην Ελλάδα;

«Εδώ στον Παναθηναϊκό νιώθω πολύ ωραία, υπάρχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να αγωνιστείς στο μέγιστο. Πέρυσι κάναμε μια εξαιρετική σεζόν, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο φορμάτ εδώ. 

Οι ομάδες της πρώτης εξάδας ανταγωνίζονται μεταξύ τους και μετά από μια σειρά αγώνων αποφασίζεται η πρωταθλήτρια ομάδα. Πριν από δύο εβδομάδες, όμως, χάσαμε τα προκριματικά του Champions League και θα βρεθούμε στο Europa League. Θα προσπαθήσουμε να λυτρώσουμε τους εαυτούς μας και να κερδίσουμε κάτι στην τρέχουσα σεζόν».

Δήλωση έπος για το γκολ του Προβεντέλ: «Θα λέω στους γκολκίπερ μου να ανεβαίνουν συνέχεια»
CHAMPIONS LEAGUE

18:25 - 20.09.2023

Δήλωση έπος για το γκολ του Προβεντέλ: «Θα λέω στους γκολκίπερ μου να ανεβαίνουν συνέχεια»

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι μιλώντας στη συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της Αταλάντα για το Europa League μίλησε για το φοβερό γκολ του Προβεντέλ με τη Λάτσιο, λέγοντας μάλιστα ότι σκοπεύει πλέον να ανεβάζει τον τερματοφύλακά του σε κάθε κόρνερ που θα κερδίζει η ομάδα του.

-Ο Βιλένα πέρυσι έπαιζε ιταλική Serie A… Πως έφτασε φέτος στον Παναθηναϊκό;

«Ξεκίνησε και ενσωματώθηκε καλά. Δεν είναι εύκολο για κανέναν να αλλάξει ομάδα και Πρωτάθλημα. Μπορεί να υπάρξουν σκαμπανεβάσματα, ειδικά στην πρώτη φάση, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα μας δώσει μεγάλη βοήθεια».

-Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στην πατρίδα σου στο μέλλον;

«Αισθάνομαι πολύ άνετα εδώ. Είναι ξεκάθαρο ότι σκέφτεσαι πάντα με αγάπη τη χώρα στην οποία γεννήθηκες και μεγάλωσες, αλλά για να με πάρεις μακριά από την Αθήνα τα επόμενα χρόνια και να διακόψεις μια περιπέτεια τέτοιου του επιπέδου, θα έπρεπε να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Πρέπει να προέρχεται από μία ομάδα που με βλέπει ως το βασικό και όχι ως αναπληρωματικό».

Γεύμα καλωσορίσματος και ομιλία από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στην ομάδα - «Ο Παναθηναϊκός πέτυχε γιατί είναι οικογένεια»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

17:05 - 20.09.2023

Γεύμα καλωσορίσματος και ομιλία από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στην ομάδα - «Ο Παναθηναϊκός πέτυχε γιατί είναι οικογένεια»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρέθεσε γεύμα σε όλο τον οργανισμό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και απηύθυνε ομιλία προς τους παίκτες και όλη την ομάδα.

-Φτάνουμε στο γκολ του άλλοτε συμπαίκτη σου, του Προβεντέλ, που ισοφάρισε για τη Λάτσιο…

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Ιβάν, καταρχάς. Τον είχα ακούσει λίγο πριν το ματς και του ευχήθηκα καλή επιτυχία, θα χαιρόταν να μας ξανασυναντήσει στο Champions League. Είναι μοναδικά, απίστευτα συναισθήματα. Του συνέβη ήδη σε αγώνα της Άσκολι με τη Γιούβε Στάμπια. 

Η κίνηση που κάνει είναι αποτέλεσμα σωστής ανάγνωσης της κατάστασης, ξεκινάει τρία μέτρα μακριά από την μπάλα και μετά παίρνει την κεφαλιά προβλέποντας τη στάση του αντίπαλου τερματοφύλακα. Είναι αλήθεια ότι η κίνηση είναι σχεδόν σαν σέντερ φορ, αλλά στη δυναμική και στη δράση υπάρχουν πολλά από τα μυστικά που έμαθε ως τερματοφύλακας».