Μπρινιόλι: Ο φύλακας - άγγελος του Παναθηναϊκού, οι επεμβάσεις του και η φανέλα του Χάμες
i

Μπρινιόλι/©Intime

Μπρινιόλι: Ο φύλακας - άγγελος του Παναθηναϊκού, οι επεμβάσεις του και η φανέλα του Χάμες

Sportal newsroom • John Doe, John Doe • 12:28 - 08.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 20.08.2024

Ο Μπρινιόλι είναι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός δεν έχασε στο ντέρμπι. Και εκείνος που οφείλουν οι πράσινοι σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά τους στη βαθμολογία.

Ηταν νωρίς ακόμα στη σεζόν, μόλις την πρώτη αγωνιστική, σε μια περίοδο που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως μετά από 11 αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός θα έχει δέκα νίκες και μία ισοπαλία. Που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί επίσης πως σε αυτά τα 11 παιχνίδια η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είχε δεχτεί μόλις τέσσερα γκολ, εκ των οποίων τα τρία σε ροή αγώνα και το ένα με πέναλτι. Ηταν μόλις η πρώτη αγωνιστική όταν ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, που πέρσι σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μας συστήθηκε και φέτος απέναντι στον ίδιο αντίπαλο έκανε την καλύτερη εμφάνισή του, έστειλε το μήνυμα πως φέτος θα πρέπει να... μοχθήσουν για τα καλά οι αντίπαλοι για να σκοράρουν απέναντί του. Πως θα είναι εκεί ακόμα και όταν η άμυνά του τον... προδίδει.

Τι συνέβη την πρώτη αγωνιστική; Παναθηναϊκός - Ιωνικός στη Λεωφόρο, με το αποτέλεσμα ακόμα στο 0-0, ο σέντερ φορ των Νικαιωτών, Μάντζης, έφυγε σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Ιταλό τερματοφύλακα. Ο τελευταίος τον σταμάτησε, με την ίσως καλύτερη επέμβασή του στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Και έπειτα η ομάδα του κέρδισε με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αϊτόρ στην πρώτη νίκη της σεζόν. Ηταν εκεί απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης για να κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό στις καθυστερήσεις του αγώνα και να αποσοβήσει το 1-1 σε μια μεγάλη ευκαιρία των Αρκάδων. Ηταν εκεί στο τετ α τετ του Ιτούρμπε στο ματς με τον Αρη στη Λεωφόρο, κρατώντας το 0-0 πριν ο Παναθηναϊκός σκοράρει με τον Σπόραρ στο 92' για το τελικό 1-0. Ηταν εκεί περισσότερο από ποτέ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η στατιστική απεικόνιση του ματς δείχνει τον ξεκάθαρο MVP του κυριακάτικου ντέρμπι: ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έκανε πέντε επεμβάσεις. Η μία καλύτερη από την άλλη. Με αποκορύφωμα το σουτ του Χάμες Ροντρίγκες στο δεύτερο ημίχρονο, που βρήκε μάλιστα και στον Μάγκνουσον και με υπερένταση ο Ιταλός κατάφερε να στείλει την μπάλα κόρνερ. Ακόμα και στη φάση του γκολ του Μπιέλ, ο Μπρινιόλι πέφτει σωστά αλλά η μπάλα τον προδίδει. Βρίσκει στο πόδι του Μάγκνουσον, σκάει μπροστά του και δεν του αφήνει περιθώριο αντίδρασης. Αν ο Παναθηναϊκός έμεινε μέσα στο ματς, το έκανε λόγω του τερματοφύλακά του. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στις δηλώσεις του μετά το ματς. Κι αν χρωστάει σε κάποιον αυτό το "4" στο παθητικό του μετά από 11 αγώνες, είναι και πάλι ο Ιταλός.

Ο Μπρινιόλι στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού

Ο Ιταλός τερματοφύλακας δεν ξεχώρισε στο ντέρμπι της Κυριακής μόνο με την αγωνιστική του εικόνα. Το έκανε και με τη συμπεριφορά του. Σε ένα ντέρμπι που στις καθυστερήσεις πήρε... φωτιά, με συρράξεις όλων με όλους και με έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε καζάνι που βράζει, ο Ιταλός δεν εμφανίστηκε πουθενά. Παρέμεινε ψύχραιμος, είχε τον ρόλο του... πυροσβέστη, δεν πήγε σε αντίπαλο, προσπαθούσε να τους ηρεμήσει όλους. Πανηγύρισε και εκείνος, κρεμασμένος από το οριζόντιο δοκάρι του, το γκολ του Σπόραρ, άκουσε το κοινό να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του, αναγνωρίζοντας πως χωρίς εκείνον ο Παναθηναϊκός πιθανότατα θα είχε φύγει ηττημένος από το ντέρμπι.

Στο τέλος του αγώνα η κάμερα και ο φωτογραφικός φακός τον "έπιασε" να έχει συζήτηση με τον Χάμες Ροντρίγκες, με τους δυο τους να είναι αρκετά χαμογελαστοί. Εκείνη τη στιγμή κανείς δεν ήξερε το τι συζητούσαν οι δυο τους, αλλά λίγο αργότερα ο λόγος αποκαλύφθηκε. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι εμφανίστηκε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, κάνοντας ακόμα και τους παίκτες των ερυθρολεύκων να απορήσουν για την παρουσία του εκεί. Ο Ιταλός πήγε απευθείας στον Χάμες, με τον Κολομβιανό να του δίνει τη φανέλα του. Οι δυο τους το είχαν συμφωνήσει νωρίτερα, με τον Μπρινιόλι να ζητάει τη φανέλα του Χάμες και εκείνος να του τη δίνει με χαρά. Μάλιστα ο Ιταλός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έλαβε συγχαρητήρια από πολλούς παίκτες του Ολυμπιακού μέσα στα αποδυτήρια για την εμφάνισή του, παρά τον εκνευρισμό που είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού από την τροπή που πήρε το ματς και το πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα.