Τι γίνεται με τους τερματοφύλακες στην ΑΕΚ μετά το «σοκ» με Μπρινιόλι

Αλμπέρτο Μπρινιόλι, Θωμάς Στρακόσα και Γιώργος Θεοχάρης

i

©Intime

Τι γίνεται με τους τερματοφύλακες στην ΑΕΚ μετά το «σοκ» με Μπρινιόλι

Κώστας Τόπας 15:01 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 26.07.2024

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, η ΑΕΚ καλείται να βρει λύση για την θέση κάτω από τα γκολπόστ, μιας και πλέον διαθέσιμοι είναι οι Θωμάς Στρακόσα και Γιώργος Θεοχάρης.

Δυσάρεστα ήταν τα νέα για τους ανθρώπους της ΑΕΚ και συγκεκριμένα για τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι την Παρασκευή (26/07). Κι αυτό διότι ο Ιταλός κίπερ υπέστη σοβαρό τραυματισμό πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Ένωσης για τη νέα σεζόν και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 2,5 μήνες!

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος πορτιέρε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης στον αγώνα με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες, τραυματίστηκε και την Πέμπτη (25/07) υποβλήθηκε σε απαραίτητες εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι ο Μπρινιόλι υπέστη κάταγμα στο σκαφοειδές (της αριστερής πηχεοκαρπικής) και θα μείνει για τουλάχιστον 2,5 μήνες εκτός δράσης!

Ο τραυματισμός του Αλμπέρτο Μπρινιόλι:

Ετσι, ο Ματίας Αλμέιδα θα μπορεί να υπολογίζει γι' αυτό το διάστημα τον Θωμά Στρακόσα αλλά και τον Γιώργο Θεοχάρη, μέχρι να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Μπρινιόλι. Προτού ενταχθεί στην ΑΕΚ ο Αλβανός διεθνής τερματοφύλακας, το στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ στην Ολλανδία το έβγαλε εξ ολοκλήρου ο Θεοχάρης.

Ο Στρακόσα και οι Αθανασιάδης - Στάνκοβιτς

Τσίτσαν Στάνκοβιτς © Intime

Ο 22χρονος Έλληνας κίπερ αγωνίστηκε στα φιλικά προετοιμασίας κι έδειξε πως μπορεί να ανταπεξέλθει των δύσκολων προσδοκιών της ομάδας του τη νέα σεζόν. Η ΑΕΚ ωστόσο, επιθυμούσε την αναβάθμιση στον «άσο», μετά το γεγονός ότι Αθανασιάδης και Στάνκοβιτς κόπηκαν από την προετοιμασία των «κιτρινόμαυρων».

Τόσο ο Αυστριακός όσο και ο Έλληνας γκολκίπερ έχουν συμβόλαιο για επιπλέον ένα έτος με την Ένωση, παρόλα αυτά η ΑΕΚ προτίμησε να τους αφήσει εκτός πλάνων από το να τους έχει ενεργούς με την ομάδα προκειμένου να έρθει πιο εύκολα μια πώληση. Ήθελε να τελειώνει μαζί τους και αποφάσισε να το πράξει με αυτόν τον τρόπο. Τώρα όμως με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στο τραπέζι, η ΑΕΚ ουσιαστικά έχει μείνει με έναν βασικό τερματοφύλακα. Τον Θωμά Στρακόσα, ο οποίος πίσω του δεν θα έχει για μεγάλο διάστημα τον Μπρινιόλι, αλλά τον Θεοχάρη.

Βέβαια, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο 29χρονος πορτιέρε έκλεψε τις εντυπώσεις με την συνολική παρουσία του στο ματς. Η εμφάνιση του με την Ίντερ Εσκάλδες ίσως να επισκιάστηκε (σε ελάχιστο βαθμό) από το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής και το κακό κοντρόλ που προηγήθηκε, ωστόσο σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλός στην πρώτη του συμμετοχή με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Μάλιστα, από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το 2-0 της ΑΕΚ που το πέτυχε ο Λιβάι Γκαρσία, μετά από διπλή προσπάθεια. Ο πρώην κίπερ της Λάτσιο και της Μπρέντφορντ από νωρίς θέλησε να δείξει ότι δεν είναι καλός μόνο με τα χέρια, αλλά και με τα πόδια. Έτσι, οι συμπαίκτες του τον αποθέωσαν για το πως «διάβασε» τη φάση.

Ο Στρακόσα έχει πολλούς λόγους για να θυμάται το επίσημο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ και ακόμη περισσότερους για να δουλέψει σκληρά και να επιστρέψει καλύτερος. Ειδικά από τη στιγμή που τώρα θα έχει ένα δύσκολο έργο μπροστά του, μετά τον τραυματισμό του συμπαίκτη του, Μπρινιόλι.

Τι θα κάνει η ΑΕΚ τώρα χωρίς Μπρινιόλι

Πλέον, η ΑΕΚ για τους επόμενους 2,5 μήνες (με τα τωρινά δεδομένα) θα πορευτεί με το δίδυμο του Θωμά Στρακόσα και του Γιώργου Θεοχάρη. Αμφότεροι θα πάρουν τα παιχνίδια για τα προκριματικά του καλοκαιριού στο Conference League, αλλά και τα πρώτα ματς στην Stoiximan Super League.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ δεν έχει κάνει σαφές ακόμα αν θα κινηθεί αποκλειστικά με αυτό το δίδυμο ή θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη τερματοφύλακα, μέχρι ο Ιταλός να επιστρέψει. Ή επίσης δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποιος εκ των Αθανασιάδη ή Στάνκοβιτς «επιστρατευτεί» προκειμένου να καλύψει το κενό του Μπρινιόλι.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι όταν η Ένωση εξέταζε περιπτώσεις για την ενίσχυση στα γκολπόστ της, μία από αυτές ήταν κι εκείνη του Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Παρ' όλα αυτά, η Ένωση κάλυψε το κενό στον «άσο» με τις αποκτήσεις των Στρακόσα - Μπρινιόλι, αλλά τώρα μένει να δούμε αν το όνομα του Έλληνα γκολκίπερ επανέλθει στην επικαιρότητα, μετά από αυτές τις εξελίξεις.