Πυρά Νάγκελσμαν σε Μπάγερν για την απόλυσή του: «Τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται σε μία νύχτα»

Γιούλιαν Νάγκελσμαν

i

Γιούλιαν Νάγκελσμαν/©Marius Becker/picture alliance via Getty Images/Ideal Images

Πυρά Νάγκελσμαν σε Μπάγερν για την απόλυσή του: «Τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται σε μία νύχτα»

Κώστας Τόπας 11:31 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:31 - 19.09.2024

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν εξαπέλυσε πυρά εναντίον της διοίκησης της Μπάγερν Μονάχου, τονίζοντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να τον απολύσουν από την τεχνική ηγεσία.

Η αποχώρηση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν από την Μπάγερν Μονάχου δεν κατέληξε να είναι όσο φιλική θα μπορούσε να είναι. Ο Γερμανός προπονητής απολύθηκε από τη θέση του τον Μάρτιο του 2023 στα μέσα της σεζόν, μια κατάσταση που προκάλεσε εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών και που ο νεαρός τεχνικός θυμάται πλέον με κάποια πικρία.

Ο Νάγκελσμαν έκανε ανασκόπηση για την αποχώρησή του από τον βαυαρικό σύλλογο σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός τεχνικός εξαπέλυσε πυρά εναντίον των Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε και Ούλι Χένες, θρύλους των Βαυαρών και με βαρύτητα στην ηγεσία της γερμανικής ομάδας, ως τους κύριους παράγοντες που επηρέασαν τους Όλιβερ Καν και Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, τότε υπεύθυνους για τον αθλητικό σχεδιασμό, να καθορίσουν το τέλος του στον πάγκο.

«Έφτασα σε μια εποχή που ο σύλλογος βρισκόταν σε μια φάση αλλαγής, με τον Σαλιχαμίτζιτς και τον Καν στη διοίκηση του συλλόγου. Και νομίζω ότι υπό αυτές τις συνθήκες η μετάβαση ήταν ίσως υπερβολική και και οι δύο έπρεπε πρώτα να "κολυμπήσουν" για να έχουν καθαρό μυαλό ο Ρουμενίγκε και ο Χενές. Αλλά αυτοί δεν είχαν χώρο στο κεφάλι τους για αυτό», εξήγησε.

Ο Νάγκελσμαν είχε φτάσει δύο σεζόν νωρίτερα από τη Λειψία με τη δύσκολη αποστολή να κάνει τους οπαδούς να ξεχάσουν τον Χάνσι Φλικ. Ο Γερμανός προπονητής κατέληξε να απολυθεί τον Μάρτιο του 2023 και να αντικατασταθεί από τον Τόμας Τούχελ όταν η Μπάγερν ήταν δεύτερη στην Bundesliga, ένα πρωτάθλημα που θα κατέληγε να κατακτήσει στο τέλος της σεζόν.

Ο Γερμανός προπονητής είναι ακόμα πληγωμένος που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη χρονιά του στον βαυαρικό σύλλογο: «Ο σύλλογος θα μπορούσε να έχει φέρει περισσότερη ηρεμία στο όλο θέμα σε αυτή την απόφαση», εξηγεί τώρα.

Ως παράδειγμα αυτής της «υπομονής» έβαλε ως ιδανικές περιπτώσεις τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ και τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα , ενώ στην Μπάγερν, επέπληξε, όλοι περιμένουν μεγάλες επιτυχίες «εν μία νυκτί».