Τιμωρός ο Ολυμπιακός δεν συγχώρεσε τα λάθη της Ναϊμέγκεν

Τιμωρός ο Ολυμπιακός δεν συγχώρεσε τα λάθη της Ναϊμέγκεν

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:16 - 27.07.2024

Ο Ολυμπιακός δεν συγχώρεσε τα λάθη που έκαναν οι ποδοσφαιριστές της Ναϊμέγκεν και πανηγύρισε τη νίκη με 2-0, στο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Ντεμπούτο για τον Πιρόλα με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνει πολλές δοκιμές.

Τον ρόλο του τιμωρού πήρε το απόγευμα του Σαββάτου (27/7) ο Ολυμπιακός, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος της Ναϊμέγκεν, στο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Αυτό του χάρισε τη νίκη με 2-0, σε ένα ματς το οποίο θα μπορούσε να είχε φτάσει και στο 4-0, έχοντας δύο δοκάρια.

Οι Πειραιώτες δεν ήταν καλοί στο ξεκίνημα και πάλευαν να βρουν τα πατήματά τους. Άλλωστε ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε ουκ ολίγες αλλαγές, βάζοντας ακόμα και τον Πιρόλα που έκανε ντεμπούτο. Η ομάδα της Ολλανδίας ήταν εκείνη που έψαχνε το γρήγορο γκολ και στο πρώτο τέταρτο είχε απειλήσει ήδη τρεις φορές. 

Καμιά από αυτές δεν ανησύχησε τον Αναγνωστόπουλο, ο οποίος στο 19’ έκανε μία έξοδο που παραλίγο να του κοστίσει. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μέτρα μετά το 20λεπτο και άρχισαν να πλησιάζουν περισσότερο την αντίπαλη περιοχή, χάνοντας μάλιστα μία καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Κωστούλα στο 23’. 

Ακολούθησε και το δοκάρι του Αποστολόπουλου (28’), μέχρι τελικά να έρθει το 0-1 στο 31ο λεπτό. Ο Ροντινέι πίεσε, έκλεψε στην αντίπαλη άμυνα και τροφοδότησε τον Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος ήταν εύστοχος από τον Βαν Γκάσελ. 

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και συγκεκριμένα στο 33’, ο Κωστούλας πίεσε τον αντίπαλο κίπερ και τον υποχρέωσε να βγάλει πάσα στον Μασούρα, ο οποίος με ένα ωραίο σουτ σκόραρε για το 0-2. Ο Έλληνας εξτρέμ μαζί με τον Κωστούλα θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει στο 42’, όμως σε δύο χρόνους τους σταμάτησε ο τερματοφύλακας της Ναϊμέγκεν

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός παρέμενε γρήγορος στο ξεκίνημα και ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που είχε και πάλι τον έλεγχο. Όμως η τυπικά γηπεδούχος έβγαλε αντίδραση και απείλησε τρεις φορές, παρόλα αυτά για ακόμα μία φορά δεν μπόρεσε να ανησυχήσει τον Τζολάκη. Οι ευκαιρίες για τις δύο ομάδες ήταν αισθητά μειωμένες. 

Η μεγαλύτερη ανήκε ξανά για τον Ολυμπιακό. Στο 70’ ο Ροντινέι τροφοδότησε τον Παπακανέλλο, ο οποίος δοκίμασε ένα σουτ που κατέληξε στην κάθετη δοκό του Βαν Γκέσελ. Ακολούθησε το τετ-α-τετ του Ζέλσον Μαρτίνς που παραλίγο να κάνει το 3-0, με το «σκάψιμο» που επιχείρησε να σταματά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το φινάλε εν τέλει βρήκε τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη, στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ολυμπιακός: Αναγνωστόπουλος, Ροντινέι, Πιρόλα, Κουτσίδης, Αποστολόπουλος, Μπιανκόν, Μπακούλας, Ζέλσον, Παπακανέλλος, Μασούρας, Κωστούλας.

Ναϊμέγκεν: Bαν Γκάσελ, Μαρκές, Χεντεμάκερς, Ρόμπερ, Ουάισα, Ονάλ, Νιούτινκ, Σάνο, Βέρντονκ, Βαν Ρούι, Πρόπερ.