Νάπολι και Αλ Αχλί κλείνουν ιστορικό «deal» στα 70 εκατ. ευρώ για την μεταγραφή του Οσίμεν

Βίκτορ Οσίμεν - Φωτ. IMAGO

Νάπολι και Αλ Αχλί κλείνουν ιστορικό «deal» στα 70 εκατ. ευρώ για την μεταγραφή του Οσίμεν

Κώστας Τόπας 09:17 - 26.08.2024

Νάπολι και Αλ Αχλί φαίνεται πως τα έχουν βρει στα 70 εκατομμύρια ευρώ για την μετακίνηση του Βίκτορ Οσίμεν στον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας.

Το Sky Sport Italia ισχυρίζεται ότι η Αλ Αχλί έχει κάνει μια προσφορά για τον Βίκτορ Οσίμεν αξίας 70 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία η Νάπολι θα μπορούσε να είναι ανοιχτή να εξετάσει, αλλά ο παίκτης περιμένει την Παρί Σεν Ζερμέν, την Άρσεναλ ή την Τσέλσι.

Ο Νιγηριανός επιθετικός υπέγραψε νέο συμβόλαιο τον Δεκέμβριο του 2023 με τη ρητή πρόθεση να φύγει αυτό το καλοκαίρι για τη ρήτρα αποδέσμευσης των 130 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά κανείς δεν έχει φτάσει αυτό το ποσό έως τώρα. Αυτό λοιπόν μπλοκάρει τη μεταγραφική στρατηγική του παίκτη και ο χρόνος τελειώνει για να βρεθεί λύση μεταξύ του Οσίμεν και των «παρτενοπέι».

Ωστόσο, σύμφωνα με το Sky Sport Italia και το Sportitalia, η Αλ Αχλί έκανε την πρώτη προσφορά της για τον Οσίμεν, η οποία ορίζεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ. Είναι η μισή ρήτρα αποδέσμευσης, αλλά αρκετά υψηλή για να αποδεχθεί η Νάπολι υπό αυτές τις συνθήκες.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο Νιγηριανός διεθνής δεν θέλει να μετακομίσει στη Σαουδική Pro League, οπότε είναι πρόθυμος να το περιμένει για μια καθυστερημένη πρόταση από την Παρί Σεν Ζερμέν, την Άρσεναλ ή ακόμα και την Τσέλσι.

Η προτίμησή του είναι να παίξει στο Champions League, οπότε η Τσέλσι βρίσκεται αρκετά χαμηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων του, ειδικά αν η Νάπολι καταφέρει να πάρει τον Ρομέλου Λουκάκου ξεχωριστά από τον Όσιμεν.

Οι «παρτενοπέι» ελπίζουν να λάβουν 100 εκατομμύρια ευρώ συν μπόνους για την πρώην πρώτο σκόρερ της Serie A, αλλά η κατάσταση γίνεται όλο και πιο τεταμένη.