Και επίσημα νέος προπονητής της Νάπολι ο Ματσάρι

Βάλτερ Ματσάρι

i

©SSC Napoli

Και επίσημα νέος προπονητής της Νάπολι ο Ματσάρι

Κώστας Τσιακλής • 17:45 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 14.08.2024

Η Νάπολι ανακοίνωσε τον Βάλτερ Ματσάρι ως τον νέο της προπονητή. Παρελθόν αποτελεί ο Ρούντι Γκαρσία.

Αλλαγή σκυτάλης στη Νάπολι, με τον Βάλτερ Ματσάρι να αντικαθιστά τον Ρούντι Γκαρσία στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Τα πράγματα για τον Ρούντι Γκαρσία ήταν δύσκολα εξ αρχής αφού ο Γάλλος θα έπρεπε να συνεχίσει το έργο του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος οδήγησε τους «παρτενοπέι» στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 1990 και την εποχή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν αυτό που θα ήθελε ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις και έτσι ο Γκαρσία απολύθηκε μετά από μόλις 16 παιχνίδια.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η εντός έδρας ήττα που υπέστη η Νάπολι από την Έμπολι το μεσημέρι της Κυριακής (12/11). Συνολικά ο Ρούντι Γκαρσία σε 16 αναμετρήσεις είχε απολογισμό οκτώ νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, γεγονός που άφησε τη Νάπολι ήδη στο -10 από την Ίντερ που βρίσκεται στην κορυφή της Serie A. Επιπλέον οι «παρτενοπέι» βρίσκονται στη δεύτερη θέση στον 3ο όμιλο του Champions League και βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση ωστόσο δύσκολα θα αποσπάσουν την πρωτιά από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτός που θα αναλάβει τα ηνία του συλλόγου μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου είναι ο Βάλτερ Ματσάρι. Ο Ιταλός προπονητής ήταν ξανά στον πάγκο της ομάδας από τον Οκτώβριου του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2013. Κορυφαίο του επίτευγμα ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας τη σεζόν 2011-2012. Συνολικά σε 182 παιχνίδια μέτρησε 89 νίκες, 49 ισοπαλίες και 44 ήττες. 

Οσίμεν: «Ηταν τρελό, όσα "όχι" έλεγα τόσα περισσότερα χρήματα έδινε η Αλ Χιλάλ για να με πείσει»
SERIE A

15:11 - 13.11.2023

Οσίμεν: «Ηταν τρελό, όσα "όχι" έλεγα τόσα περισσότερα χρήματα έδινε η Αλ Χιλάλ για να με πείσει»

Ο Βίκτορ Οσίμεν ξετύλιξε το κουβάρι γύρω από την προσπάθεια της Αλ Χιλάλ να τον εντάξει στο δυναμικό της το περασμένο καλοκαίρι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι Σαουδάραβες έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τον πείσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άλλος υποψήφιος για να αναλάμβανε τη Νάπολι ήταν ο Ίγκορ Τούντορ, ο οποίος μάλιστα είχε συμφωνήσει και αυτός για συνεργασία επτά μηνών. Τελικά όπως αποδείχθηκε τη μάχη κέρδισε ο Ματσάρι αφού ανακοινώθηκε η πρόσληψη του από τον σύλλογο. «Ο Βάλτερ Ματσάρι είναι ο νέος προπονητής της Νάπολι, καλωσόρισες πίσω!», αναφέρεται χαρακτηριστικά.