Απίστευτα επεισόδια πριν το Νασιονάλ - Μπόκα: Λαστιχένιες σφαίρες, σπαθιά και δακρυγόνα από την αστυνομία (vids)

Οι οπαδοί της Μπόκα Τζούνιορς

i

PrtScr

Απίστευτα επεισόδια πριν το Νασιονάλ - Μπόκα: Λαστιχένιες σφαίρες, σπαθιά και δακρυγόνα από την αστυνομία (vids)

Κώστας Τόπας 08:31 - 03.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:31 - 14.08.2024

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν πριν την αναμέτρηση της Μπόκα Τζούνιορς με την Νασιονάλ, καθώς οπαδοί τραυματίστηκαν από λαστιχένιες σφαίρες που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις για να απωθήσουν το κοινό.

Στην Ουρουγουάη, Νασιονάλ Μοντεβιδέο και Μπόκα Τζούνιορς έμειναν στο 0-0, στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ωστόσο, ο αγώνας σημαδεύτηκε από τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν πριν τη σέντρα.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από δύο χιλιάδες οπαδοί της Μπόκα ταξίδεψαν στην Ουρουγουάη για να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα της ομάδας τους. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμεναν κατά την άφιξή τους στο γήπεδο. Μετά από αρκετά λεπτά έντασης και υποτιθέμενης ηρεμίας, η Αστυνομία άρχισε να εκτοξεύει λαστιχένιες σφαίρες στους οπαδούς. Επιπλέον, οι αξιωματικοί που ήταν καβαλημένοι στα άλογα έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους οπαδούς και τους χτύπησαν με ρόπαλα, ενώ οι οπαδοί σήκωσαν τα χέρια ψηλά σε ένδειξη ειρήνης.

Εν μέσω της καταστολής, ένας οπαδός της Μπόκα, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε δημόσια, τραυματίστηκε από τα επεισόδια και εθεάθη πεσμένος στο έδαφος να ζητά βοήθεια από τους υπόλοιπους οπαδούς.

«Μας πέταξαν τα πάντα, αέρια και σφαίρες» , είπε μια γυναίκα μετά τα επεισόδια. «Είμαστε εδώ από τις 6 το απόγευμα. Έκλεισαν τις πόρτες και δεν άφησαν κανέναν να μπει. Άρχισε να συσσωρεύεται κόσμος και μετά άρχισαν να χτυπούν και να πετάνε αέρια και να μας χτυπάνε με σφαίρες», δήλωσε στο ίδιο πνεύμα ένας άλλος οπαδός της Μπόκα.

Μάλιστα, ένας αστυνομικός έφιππος στο άλογο με ένα σπαθί στα χέρια του προσπαθούσε να απωθήσει τους οπαδούς από το να εισέλθουν στο γήπεδο.