Αγχώθηκε στο τέλος αλλά νίκησε η Γερμανία στη Βοσνία - «Τρίποντο» και για την Τουρκία
i

©imago

Αγχώθηκε στο τέλος αλλά νίκησε η Γερμανία στη Βοσνία - «Τρίποντο» και για την Τουρκία

Δημήτρης Χούπης 23:43 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:48 - 11.10.2024

Η Γερμανία έφυγε νικήτρια από τη Βοσνία της οποίας επικράτησε με 2-1, ενώ την ίδια ώρα τρίποντο πήρε και η Τουρκία που νίκησε με 1-0 το Μαυροβούνιο.

Η Γερμανία επικράτησε με 2-1 της Βοσνίας εκτός έδρας για την 3η αγωνιστική της League A του Nations League και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου.

Στο πρώτο ημίχρονο η «Νάσιοναλ Μάνσαφτ» είχε το πάνω χέρι σκοράροντας δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά, τα οποία έδωσαν μεγάλο προβάδισμα στη Γερμανία. Ο Ουντάβ άνοιξε το σκορ στο 30', ο οποίος πήρε την μπάλα από τον Βιρτζ και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0. Έξι λεπτά μετά ο ίδιος διπλασίασε τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους μετά από προβολή μπροστά από την εστία.

Στο δεύτερο μέρος όμως η Γερμανία προσπαθούσε να κρατήσει το προβάδισμα, σκοράροντας μάλιστα με τον Ουντάβ αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 71ο λεπτό ο Τζέκο μείωσε για τη Βοσνία, αλλά το τέρμα του δεν έδωσε κάτι παραπάνω στην ομάδα του.

Τουρκία - Μαυροβούνιο

Η Τουρκία πήρε επίσης σημαντικό τρίποντο νικώντας με 1-0 του Μαυροβουνίου και πλέον είναι πρώτη στον όμιλό της.

Στο πρώτο ημίχρονο η Τουρκία ήλεγχε τον αγώνα έχοντας όμως μόλις μια καλή στιγμή με τον Ντεμιράλ. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό χάνοντας αρκετές καλές ευκαιρίες και στο 69o λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Καχβετσί ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά από το σουτ του Γιλντίζ και έκανε το 1-0.

Την ίδια ώρα σε μια ματσάρα στο Ρέικιαβικ Ισλανδία και Ουαλία ήρθαν ισόπαλες 2-2. Ο Μπρέναν Τζόνσον και ο Γουίλσον σκόραραν στο 11' και το 29' για τους Ουαλούς, αλλά οι Ισλανδοί ισοφάρισαν με τον Τόμασον και το αυτογκόλ του Γουόρντ μέσα σε τρία λεπτά (69', 72').

Τέλος η Ουκρανία επικράτησε με 1-0 της Γεωργίας χάρη στο γκολ του Μούντρικ.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα: