Η Γερμανία ζορίστηκε αλλά «λύγισε» την Ολλανδία - «Απέδρασε» από το Βέλγιο η Γαλλία

Γερμανία - Ολλανδία

i

© Imago

Η Γερμανία ζορίστηκε αλλά «λύγισε» την Ολλανδία - «Απέδρασε» από το Βέλγιο η Γαλλία

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:44 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:46 - 14.10.2024

«Πλούσιο» ήταν -και- σήμερα (14/10) το θέαμα στο Nations League, με τη ζόρικη νίκη της Γερμανίας απέναντι στους Ολλανδούς να ξεχωρίζει.

Μπορεί να είχαμε μπει σε ρυθμούς πρωταθλημάτων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά το Nations League είναι εδώ για να μας προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα πριν επιστρέψουμε και πάλι στα... βαθιά.

Η δράση της 4ης αγωνιστικής συνεχίστηκε σήμερα (14/10), με την αναμέτρηση μεταξύ της Γερμανίας και της Ολλανδίας στο Μόναχο να «κλέβει» την παράσταση. Μπορεί το θέαμα να μην ήταν «πλούσιο» όπως πολλοί θα περίμεναν, ωστόσο ήταν ένα ντέρμπι με αρκετή ένταση και δυνατές μονομαχίες, με τα «Πάντσερ» να πανηγυρίζουν μία ζόρικη νίκη.

Τη λύση έδωσε ο Τζέιμι Λέβελινγκ στο 63ο λεπτό, ο οποίος μετά από μία εκτέλεση κόρνερ εξαπέλυσε μία... οβίδα και βρήκε δίχτυα για το τελικό 1-0. Οι γηπεδούχοι σπατάλησαν κι άλλες ευκαιρίες για να «κλειδώσουν» το τρίποντο, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν για δεύτερη φορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη του αγώνα, οι Γερμανοί ετοίμασαν ένα φοβερό κορεό με τα πρόσωπα των Κρόος, Μίλερ, Νόιερ και Γκουντογκάν, οι οποίοι αποσύρθηκαν από την Εθνική.

Από την άλλη, στο άλλο ματς που τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα, αυτό ανάμεσα σε Βέλγιο και Γαλλία, οι δύο ομάδες πάλεψαν για το τρίποντο, το οποίο πανηγύρισε το σύνολο του Ντεσάν χάρη στον «killer» της.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο ματς και στο 23ο λεπτό έφτασαν μία... ανάσα από το γκολ, με τον Τίλεμανς να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι. Αυτό που δεν κατάφερε ο Βέλγος, πέτυχε ο Κόλο Μουανί στο 35΄, ο οποίος από την άσπρη βούλα χάρισε το προβάδισμα στους Τρικολόρ (0-1). Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους (45+3), ο Οπέντα με μία άπιαστη κεφαλιά μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι στην επανάληψη με στόχο να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα και τα κατάφεραν. Ο Κόλο Μουανί και πάλι ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή του, με μία δυνατή κεφαλιά από καλή θέση στο 62΄ για το τελικό 1-2.

Η Ιταλία από την άλλη, υποδέχτηκε το Ισραήλ κι έστησε ένα ατελείωτο «πάρτι». Χάρη στα δύο γκολ του Ντι Λορέντσο και στα τέρματα των Ρετέγκι και Φρατέζι, η ομάδα του Σπαλέτι επιβλήθηκε με τεσσάρα (4-1), ενώ το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να βρουν το γκολ της μείωσης στο 66ο λεπτό με τον Αμπού Φανί.

Τέλος, η Ουγγαρία «απέδρασε» από την έδρα της Βοσνίας (0-2), με τον Ντομινίκ Σομποσλάι να βάζει τη σφραγίδα του με δύο γκολ.