Η Πορτογαλία «καθάρισε» την Πολωνία - Αγχωτική νίκη για την Ισπανία κόντρα στη Δανία

Πολωνία - Πορτογαλία

i

© Imago

Η Πορτογαλία «καθάρισε» την Πολωνία - Αγχωτική νίκη για την Ισπανία κόντρα στη Δανία

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:41 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:42 - 12.10.2024

«Πλούσιο» ήταν -και- σήμερα (12/10) το θέαμα στο Nations League, με τη ζόρικη νίκη της Ισπανίας απέναντι στους Δανούς να ξεχωρίζει.

Μπορεί να είχαμε μπει σε ρυθμούς πρωταθλημάτων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά το Nations League είναι εδώ για να μας προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα πριν επιστρέψουμε και πάλι στα... βαθιά.

Η δράση της 3ης αγωνιστικής συνεχίστηκε σήμερα (12/10), με την αναμέτρηση μεταξύ της Ισπανίας και της Δανίας να «κλέβει» την παράσταση. Οι γηπεδούχοι ζορίστηκαν αρκετά, σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες κι όλα έδειχναν πως η μπίλια θα κάτσει στο «Χ».

Η ομάδα του Ντε λα Φουέντε ωστόσο βρήκε τη λύση με τον... λυτρωτή Θουμπιμέντι, ο οποίος στο 79ο λεπτό έπιασε ένα δυνατό σουτ, με τον Σμάιχελ να δείχνει αστάθεια και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το τελικό 1-0.

Από την άλλη, η Πορτογαλία «απέδρασε» από την έδρα της Πολωνίας (1-3), δίχως να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βάζει την υπογραφή του για ακόμη ένα ματς.

Χωρίς την εφαρμογή του Gov.gr η είσοδος στο Ελλάδα - Ιρλανδία, ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

22:29 - 12.10.2024

Χωρίς την εφαρμογή του Gov.gr η είσοδος στο Ελλάδα - Ιρλανδία, ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση

Ενώ στα ματς της Stoiximan Super League και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων επιβάλλεται η χρήση της εφαρμογής Gov Wallet, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν υποχρεωτικό στο ματς Ελλάδα - Ιρλανδία.

Το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ μπήκε δυναμικά στο ματς και στο 26ο λεπτό πήρε το προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι έκρυψαν την μπάλα, με τον Μπερνάντο Σίλβα να την εμφανίζει στα δίχτυα με ένα δυνατό σουτ από καλή θέση.

Στο 37΄, ο Λεάο έκανε τρομερή κούρσα από τα αριστερά και με ένα πλασέ σημάδεψε το δοκάρι, με τον σούπερ σταρ της Αλ Νασρ να παίρνει το ριμπάουντ και να έχει εύκολο έργο για το 2-0. Στη συνέχεια οι Πολωνοί κατάφεραν να πετύχουν το τέρμα της μείωσης στο 78΄ με τον Ζιελίνσκι, όμως το αυτογκόλ του Γιαν Μπέντναρεκ λίγο πριν το φινάλε διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (1-3).

Στο άλλο ματς για τη League A του Nations League, η Σερβία επιβλήθηκε της Ελβετίας κι επέστρεψε στις νίκες (2-0). Δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, η πίεση των Σέρβων απέδωσε καρπούς, με τον Μιλένκοβιτς να βρίσκει για το 1-0. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μίτροβιτς στο 61΄ με ένα δυνατό σουτ.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στη μείωση του σκορ στο 72ο λεπτό, ωστόσο ο Μπρέελ Εμπολό δεν κατάφερε να δώσει νέα πνοή στο ματς από την «άσπρη βούλα».

Νωρίτερα, η Κροατία επικράτησε της Σκωτίας στην έδρα της με 2-1, πανηγυρίζοντας το τρίποντο με ανατροπή.