Δεν έβγαλε νικητή το Ουγγαρία - Ολλανδία, η Τσεχία επιβλήθηκε της Αλβανίας

Ουγγαρία - Ολλανδία

i

© Imago

Δεν έβγαλε νικητή το Ουγγαρία - Ολλανδία, η Τσεχία επιβλήθηκε της Αλβανίας

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:45 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:48 - 11.10.2024

Στο Ουγγαρία - Ολλανδία η μπίλια έκατσε στο «Χ», ενώ η Τσεχία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αλβανίας.

Μπορεί να είχαμε μπει σε ρυθμούς πρωταθλημάτων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά το Nations League είναι εδώ για να μας προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα πριν επιστρέψουμε και πάλι στα... βαθιά.

Η δράση της 3ης αγωνιστικής συνεχίστηκε σήμερα (11/10), με την αναμέτρηση μεταξύ της Ουγγαρίας και της Ολλανδίας (1-1) να «κλέβει» την παράσταση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο ματς και θέλησαν να δείξουν τα... δόντια τους με το καλημέρα. Στο 31ο λεπτό, ο Σάλαι βρέθηκε αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι από τα δεξιά και με ένα δυνατό εναέριο πλασέ βρήκε δίχτυα, βάζοντας την υπογραφή του.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι Οράνιε πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να βρουν το τέρμα της ισοφάρισης, την οποία και βρήκαν πριν το φινάλε.

Στο 79΄ ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο κι ένα 5λεπτο αργότερα, ο Ντένζελ Ντάμφρις έφερε το ματς στα ίσα με μία άπιαστη κεφαλιά μέσα από την περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα παρέμειναν ψηλά με στόχο την ολική ανατροπή, με την μπίλια ωστόσο να κάθεται στο «Χ».

Στην άλλη αναμέτρηση που τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα, η Τσεχία υποδέχτηκε την Αλβανία και πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη (2-0). Ο 29χρονος Τόμας Τσόρι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, βρίσκοντας δίχτυα δύο φορές και κρίνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Ο ίδιος άνοιξε το σκορ μόλις στο 3΄, ενώ στο 63ο λεπτό «κλείδωσε» το τρίποντο για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν ένα γκολ που θα τους έβαζε και πάλι στο ματς, όμως η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία των Τσέχων αποτέλεσε καθοριστική.

Απολαυστική ματσάρα ανάμεσα σε Σλοβακία και Σουηδία

Η Σλοβακία τέθηκε αντιμέτωπη με τη Σουηδία εντός έδρας και παρότι «φλέρταρε» με την ήττα, κατάφερε να γυρίσει από την... κόλαση και να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό.

Το σύνολο του Τόμασον προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ των Αγιάρι και Σέμα, όμως οι Σλοβάκοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Στο 45ο λεπτό ο Στρέλετς βρήκε δίχτυα και μείωσε στο σκορ (1-2), ενώ ο ίδιος παίκτης στο 72΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.