Η Βόρεια Ιρλανδία «διέλυσε» τη Βουλγαρία - Νέα ήττα για την Κύπρο

Βόρεια Ιρλανδία - Βουλγαρία

i

© Imago

Η Βόρεια Ιρλανδία «διέλυσε» τη Βουλγαρία - Νέα ήττα για την Κύπρο

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:43 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:47 - 15.10.2024

«Πλούσιο» ήταν -και- σήμερα (15/10) το θέαμα στο Nations League, με το... πάρτι της Βόρειας Ιρλανδίας κόντρα στη Βουλγαρία του Ντεσπόντοφ να ξεχωρίζει.

Μπορεί να είχαμε μπει σε ρυθμούς πρωταθλημάτων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά το Nations League είναι εδώ για να μας προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα πριν επιστρέψουμε και πάλι στα... βαθιά.

Η δράση της 4ης αγωνιστικής στη League C συνεχίστηκε σήμερα (15/10), με την αναμέτρηση μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Βουλγαρίας να «κλέβει» την παράσταση. Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ και η... παρέα του δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί σε κανένα σημείο του ματς, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν πολύ εύκολα την ήττα (5-0).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και... καθάρισαν από νωρίς. O Ισάακ Πράις άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό με ένα πλασέ από κοντινή απόσταση, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 κι έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα του στο 30΄.

Οι Βορειοιρλανδοί ήταν ασταμάτητοι και στο 32ο λεπτό «κλείδωσαν» τη νίκη, με το αυτογκόλ του Μίτοφ να διαμορφώνει το 3-0. Ο Ντεσπόντοφ μάλιστα είχε την ευκαιρία να μειώσει σε 3-1 στο 44ο λεπτό, όμως «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι και δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Λίγο πριν το φινάλε, ο συγκλονιστικός Πράις σημείωσε χατ τρικ για το 4-0, ενώ το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90ο λεπτό o Τζος Μαγκένις (5-0).

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Λευκορωσία δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμά της κόντρα στο Λουξεμβούργο, με την μπίλια να κάθεται στο «Χ». Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Παλίτσεβιτς, ενώ το εύστοχο πέναλτι του Ροντρίγκες διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-1).

Η Κύπρος από την άλλη, μέτρησε την τρίτη συνεχόμενη ήττα στο Nations League. Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, η ομάδα του Αυγουστή κοντραρίστηκε εκτός έδρας με το Κόσοβο κι έφυγε από το γήπεδο με... άδεια χέρια (3-0).

Για τους γηπεδούχους δίχτυα βρήκαν οι Ραχμάνι, Κρασνίτσι και Σαχίτι, ενώ το γκολ του Σωτηρίου για τη μείωση του σκορ στις καθυστερήσεις του αγώνα ακυρώθηκε έπειτα κι από τον έλεγχο του VAR.

Άνετη νίκη με «τριάρα» για την Ισπανία - Απίστευτο ματς με έξι γκολ αλλά χωρίς νικητή ανάμεσα σε Πολωνία και Κροατία
NATIONS LEAGUE

23:43 - 15.10.2024

Άνετη νίκη με «τριάρα» για την Ισπανία - Απίστευτο ματς με έξι γκολ αλλά χωρίς νικητή ανάμεσα σε Πολωνία και Κροατία

Η Ισπανία είχε άνετο βράδυ απέναντι στη Σερβία την οποία νίκησε με 3-0, την ίδια ώρα που Πολωνία και Κροατία έδωσαν ένα τρομερό ματς χωρίς όμως νικητή αφού έληξε ισόπαλο 3-3.

Τέλος, η Ρουμανία της... ανατροπής «απέδρασε» από τη Λιθουανία (1-2) και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα νωρίς με το πέναλτι του Κούτσις στο 7΄, όμως το σύνολο του Λουτσέσκου έφερε τα πάνω-κάτω, χάρη στα τέρματα των Μαρίν και Ντράγκους.