Η Ιρλανδία «απέδρασε» από τη Φινλανδία - Ισόπαλη ματσάρα ανάμεσα σε Ιταλία και Βέλγιο

Ιταλία - Βέλγιο

i

© Imago

Η Ιρλανδία «απέδρασε» από τη Φινλανδία - Ισόπαλη ματσάρα ανάμεσα σε Ιταλία και Βέλγιο

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:48 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:50 - 10.10.2024

Σε μία βραδιά που την παράσταση «έκλεψε» η τεράστια νίκη της Εθνικής μας στο Γουέμπλεϊ, η Ιρλανδία επικράτησε της Φινλανδίας (1-2), ενώ χωρίς νικητή έληξε το απολαυστικό Ιταλία - Βέλγιο.

Μπορεί να είχαμε μπει σε ρυθμούς πρωταθλημάτων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά το Nations League είναι εδώ για να μας προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα πριν επιστρέψουμε και πάλι στα... βαθιά.

Η δράση της 3ης αγωνιστικής ξεκίνησε σήμερα (10/10), με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ιταλία και το Βέλγιο στη Ρώμη (2-2) να «κλέβει» την παράσταση. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της συγκεκριμένης «γιγαντομαχίας», οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και πήραν ένα ισχυρό προβάδισμα με το καλημέρα.

Μόλις στο 1΄ ο Καμπιάσο άνοιξε το σκορ, ενώ δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί το πρώτο 25λεπτο ο Ρετέγκι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (2-0).

Το σύνολο του Σπαλέτι είχε τον απόλυτο έλεγχο, όμως η απευθείας αποβολή του Πελεγκρίνι στο 38΄ άλλαξε τα δεδομένα και τις ισορροπίες.

Με αφορμή το αριθμητικό της πλεονέκτημα, η Εθνική Βελγίου πίεσε ψηλά και κατάφερε να δείξει τα... δόντια της, φεύγοντας αλώβητη από το Ολίμπικο.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Μάξιμ Ντε Κάιπερ μείωσε σε 2-1, ενώ στο 61ο λεπτό ο Τροσάρ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-2).

Στα εναπομείναντα λεπτά οι Βέλγοι παρέμειναν ψηλά με στόχο την ολική ανατροπή, όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γαλλία έκανε «πάρτι» μέσα στο Ισραήλ, επικρατώντας με 4-1. Ο Καμαβίνγκα έδωσε το προβάδισμα στους «Τρικολόρ» μόλις στο 7΄, ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν το τέρμα της ισοφάρισης με τον Γκάντελμαν.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Ντεσάν πάτησε το πόδι στο γκάζι και κατάφερε να πανηγυρίσει το τρίποντο δίχως να αντιμετωπίσει δυσκολίες. Οι Νκουνκού, Γκεντουζί και Μπαρκολά βρήκαν δίχτυα, με το κοντέρ να γράφει 4-1.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση που μας ενδιαφέρει, η Φινλανδία υποδέχτηκε την Ιρλανδία και παρότι άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Πογιάνπαλο, δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της.

Η επερχόμενη αντίπαλος της Εθνικής μας βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Σκέιλς, ενώ το... buzzer beater του Μπρέιντι χάρισε στους φιλοξενούμενους τη νίκη (1-2).