Νέα «γκέλα» για Άρσεναλ, συντριβή της Τότεναμ στο «King Power»
i

Ιβάν Τόνεϊ / © Photo by Shaun Botterill/Getty Images/Ideal Images

Νέα «γκέλα» για Άρσεναλ, συντριβή της Τότεναμ στο «King Power»

Sportal newsroom 19:16 - 11.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:01 - 20.08.2024

Για δεύτερη στη σειρά αγωνιστική η Άρσεναλ απέτυχε να βρει τους βαθμούς της νίκης, μιας και η Μπράιτον έφυγε με το 1-1 από το «Emirates» - Κάζο της Τότεναμ στο Λέστερ και ήττα 4-1.

Δεύτερο σερί αρνητικό αποτέλεσμα για την πρωτοπόρο Άρσεναλ, που μετά την «γκέλα» στην αναμέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας με την Έβερτον, από την οποία ηττήθηκε 1-0, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο ούτε και της Μπρέντφορντ.

Οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα, σε ένα ματς που είχε ευκαιρίες μπροστά και στις δύο εστίες, έμειναν στο 1-1 απέναντι στις «μέλισσες» και πλέον δεν δείχνουν τόσο… πειστικοί όσο νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Απέναντι στην Μπρέντφορντ, έδειξαν να μην είναι στην καλύτερη μέρα τους και ειδικά στην άμυνα έκαναν σημαντικά λάθη, από τα οποία θα μπορούσαν να είχαν προκύψει μεγαλύτεροι… μπελάδες.

Πάντως, μολονότι δεν έπεισε σε απόλυτο βαθμό με την απόδοσή της, η Άρσεναλ έδειξε ότι θα κατάφερνε να φτάσει στους τρεις βαθμούς της νίκης, όταν πήρε προβάδισμα στο σκορ. Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Λεάντρο Τροσάρντ, εκμεταλλευόμενος εξαιρετική πάσα του Σάκα, σημείωσε το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα της Άρσεναλ και ]έκανε το 1-0 (67').

Ωστόσο, η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ. Επτά λεπτά αργότερα κι έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του του Ραμσντέιλ, ο Άιβαν Τόνεϊ πέτυχε το 14ο τέρμα του μέσα στη σεζόν, για να κάνει το 1-1 και να… ταρακουνήσει τον Αρτέτα και τους παίκτες του, ενόψει του μεγάλου αγώνα που ακολουθεί με την Μάντσεστερ Σίτι, την προσεχή Τετάρτη.

Στο Λέστερ, η Τότεναμ έκανε βήματα προς τα πίσω με την εμφάνισή της και δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη σπουδαία νίκη που πέτυχε την προηγούμενη εβδομάδα επί της Μάντσεστερ Σίτι (1-0). Τα «σπιρούνια» έμειναν στους… πανηγυρισμούς της περασμένης Κυριακής και μολονότι προηγήθηκαν στο «King Power» ηττήθηκαν με το… βαρύ 4-1 από τη Λέστερ.

Ο Μπεντανκούρ (14’) έβαλε μπροστά στο σκορ τους Λονδρέζους, αλλά πριν το ημίχρονο οι «αλεπούδες» έκαναν την... ολική επαναφορά. Ισοφάρισαν με τον Μεντι (23’), πριν προβάδισμα δυο λεπτά αργότερα με τον Μάντισον και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Κελέτσι Ιχεανάτσο διαμόρφωσε το 3-1. Το τελικό 4-1 για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς «έγραψε» στο 82’ ο Χάρβεϊ Μπαρνς.

Στο Λονδίνο, η Φούλαμ πήρε σημαντική βαθμολογικά νίκη απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ και πλέον έχει μπει για τα καλά στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Οι «κότατζερς» επικράτησαν 2-0, χάρη σε ένα εξαιρετικής ποιότητας τέρμα που σημείωσε στο 17ο λεπτό ο Γουΐλιαν και στο γκολ που πέτυχε λίγο πριν το φινάλε ο Σόλομον (88’).

Λίγο πιο μακριά, στο «Σέλχαρστ Παρκ», Κρίσταλ Πάλας και Μπράιτον δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, με το 1-1 να είναι το σκορ που «σφράγισε» τις προσπάθειές τους. Σε ένα σχετικά ισορροπημένο παιχνίδι, οι «γλάροι» πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Μαρτς (63’), αλλά πολύ γρήγορα η Πάλας βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Τζέιμς Τόκινς (70’).

«Αυτοκτονία» για τη Σαουθάμπτον, η οποία έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει το «τρίποντο» κόντρα στη Γουλβς και όχι μόνο δεν κατάφερε να σώσει τον βαθμό, αλλά γνώρισε και την ήττα, με σκορ 2-1! Οι «άγιοι» προηγήθηκαν στο 24’ με τον Κάρλος Αλκάρας, ενώ τρία λεπτά αργότερα απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα, μιας και αποβλήθηκε ο Λεμινά, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στη συνέχεια, όμως, δεν φρόντισαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, η Γουλβς έμεινε ζωντανή και στο 72’, χάρη σε αυτογκόλ του Μπεντάρεκ, έγινε το 1-1. Στο 87’ ήρθε η ολική ανατροπή, με τον Ζοάο Γκόμεζ να διαμορφώνει το τελικό 2-1.