Νέβιλ: «Πριν 20 χρόνια θα υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση στον Στέρλινγκ»
i

Γκάρι Νέβιλ / © PrntScrn

Νέβιλ: «Πριν 20 χρόνια θα υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση στον Στέρλινγκ»

Sportal newsroom 20:27 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:18 - 20.08.2024

Ο Γκάρι Νέβιλ υποστήριξε πως μία 20ετία πριν, η αντιμετώπιση σε παρόμοιο περιστατικό με αυτό του Στέρλινγκ θα ήταν εντελώς διαφορετική.

Η Αγγλία έκανε επίδειξη δύναμης στη Σενεγάλη και θα συναντήσει τη Γαλλία στους «8», σε ένα παιχνίδι το οποίο αναμφίβολα τραβάει τα βλέμματα στο φετινό Μουντιάλ. 

Μιλώντας για την αναμέτρηση των Βρετανών, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Γκάρι Νέβιλ, έδωσε τη δική του οπτική, λέγοντας πως οι παίκτες του Σάουθγκειτ θα πρέπει να απολαύσουν το εν λόγω ματς παρά να αγχωθούν με αυτό.

«Είναι ένα παιχνίδι ζωής. Γυρίζω πίσω και θυμάμαι τη δική μου καριέρα, όταν έπαιζα σε τέτοια παιχνίδια. Το 2004, παίξαμε με την Πορτογαλία εναντίον του  Φίγκο, το 2006 ήταν ο Ρονάλντο. Αυτά τα παιχνίδια αποτελούν ευκαιρία στη ζωή. Δεν έρχονται πολύ συχνά. Ανήκουν στις μεγάλες στιγμές», τόνισε ο Άγγλος σε πρώτο χρόνο και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν μπορώ να περιμένω, τα παιδιά (σ.σ. οι παίκτες) σίγουρα ανυπομονούν. Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να το χάσουμε, έχουν απίστευτους παίκτες, είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές, οπότε μπορούμε να πάμε να το απολαύσουμε. 

Πιστεύω ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι υπάρχει λιγότερη πίεση από ότι σε  παιχνίδια όπως αυτό με τη Σενεγάλη. Αν χάναμε από τη Σενεγάλη, θα επικρατούσε μία «κόλαση» για τον προπονητή, την FA, το επιτελείο και τους παίκτες».

Παράλληλα, ο Νέβιλ μίλησε και για την ληστεία στο σπίτι του Στέρλινγκ, τονίζοντας πως η στάση των Μέσων και της ομοσπονδίας ήταν άψογη όσον αφορά αυτό το ατυχές περιστατικό.

«Είναι φρικτό αυτό που συνέβη. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο ο Γκάρεθ (σ.σ. Σαουθγκέιτ), η ομάδα και τα αγγλικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν αυτά τα πράγματα έχει αλλάξει. Πλέον υπάρχει πολύ μεγαλύτερος σεβασμός και συμπόνια, βάζοντας το ποδόσφαιρο στην άκρη.

Αυτό δεν θα συνέβαινε πριν από 20 χρόνια. Θα υπήρχε διαφορετική αντίδραση από όλες τις πλευρές. Ο παίκτης θα ένιωθε ότι δεν μπορούσε να πάει σπίτι του, ενώ ο προπονητής και το προσωπικό θα του έλεγαν «Και τι μπορείς να κάνεις; Έχουμε ένα παιχνίδι να κερδίσουμε», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρώην σουπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.