Κάθεται και πληρώνεται: Το απίστευτο ποσό που έχει κερδίσει ο Νεϊμάρ από τότε που έγινε παίκτης της Αλ Χιλάλ στη Σαουδική Αραβία

Νεϊμάρ

Κάθεται και πληρώνεται: Το απίστευτο ποσό που έχει κερδίσει ο Νεϊμάρ από τότε που έγινε παίκτης της Αλ Χιλάλ στη Σαουδική Αραβία

Κώστας Τόπας 09:45 - 29.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 29.08.2024

Από τη μέρα που μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία, ο Νεϊμάρ έχει κερδίσει ένα απίστευτο ποσό χρημάτων και παρά το γεγονός ότι δεν έχει παίξει σχεδόν... καθόλου με την Αλ Χιλάλ.

Ο Νεϊμάρ έγινε από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην ιστορία της Σαουδικής Pro League όταν υπέγραψε στην Αλ Χιλάλ πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.

Η Αλ Χιλάλ πλήρωσε περίπου 86,3 εκατομμύρια ευρώ για τον Βραζιλιάνο αστέρα, με την Παρί Σεν Ζερμέν να βιώνει σημαντική απώλεια για τα 200 εκατομμύρια ευρώ που του χάρισε το 2017.

Ο Νεϊμάρ υπέγραψε διετές συμβόλαιο και έγινε αμέσως ένας από τους ακριβοπληρωμένους στη Σαουδική Pro League. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξακολουθεί να στην κορυφή της σχετικής λίστας, με 177 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Αλλά ο Νεϊμάρ έχει κερδίσει επίσης ένα απίστευτο ποσό χρημάτων, από τη μέρα που μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρώην σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα κερδίζει περίπου 2,65 εκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα με την ομάδα του Ριάντ.

Είναι στον σύλλογο για περίπου 54 εβδομάδες, που σημαίνει ότι ο Νεϊμάρ έχει βγάλει 143,1 εκατομμύρια ευρώ από την περιπέτειά του στη Σαουδική Αραβία. Ο 32χρονος ήταν καλοπληρωμένος τόσο στην Μπαρτσελόνα όσο και στην Παρί Σεν Ζερμέναλλά το συμβόλαιό του με την Αλ Χιλάλ τον έβαλε σε διαφορετική στρατόσφαιρα όσον αφορά τα οικονομικά.

Ο Νεϊμάρ αρνήθηκε ότι το κίνητρο για τη μεταγραφή οφειλόταν στα χρήματα, υποστηρίζοντας ότι «ήθελε να γίνει παγκόσμιος παίκτης και να δοκιμάσω τον εαυτό μου με νέες προκλήσεις και ευκαιρίες». Αλλά για να πούμε την αλήθεια, ο Βραζιλιάνος δεν έχει καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα με βάσει και τον υψηλό μισθό του.

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός έχει παίξει μόλις πέντε φορές με την Αλ Χιλάλ μετά από ρήξη του πρόσθιου χιαστού ενώ έπαιζε για τη Βραζιλία τον Οκτώβριο του 2023. Ο τραυματισμός τον απέκλεισε για το υπόλοιπο εκείνης της σεζόν. Ο «Νεϊ» πιστεύεται ότι είναι κοντά στο να επιστρέψει στη δράση αφού η ομάδα του μοιράστηκε φωτογραφίες του Βραζιλιάνου στο προπονητικό γήπεδο την περασμένη εβδομάδα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!