Νίκη με ανατροπή για τη Γουέστ Χαμ - Θεαματική ισοπαλία στο Άγιαξ - Μαρσέιγ

Ομπαμεγιάνγκ

i

©glomex

Νίκη με ανατροπή για τη Γουέστ Χαμ - Θεαματική ισοπαλία στο Άγιαξ - Μαρσέιγ

Κώστας Τσιακλής • 00:07 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:19 - 14.08.2024

Στον όμιλο του Ολυμπιακού η Γουέστ Χαμ βρέθηκε να χάνει ωστόσο επικράτησε τελικά της Μπάτσκα Τόπολα. Την ίδια ώρα στον όμιλο της ΑΕΚ, Άγιαξ και Μαρσέιγ αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 3-3!

Ολοκληρώθηκε πλέον και επίσημα η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Στον όμιλο του Ολυμπιακού η Γουέστ Χαμ βρέθηκε να χάνει όμως τελικά επικράτησε με 3-1 της Μπάτσκα Τόπολα. Την ίδια ώρα στον όμιλο της ΑΕΚ, Άγιαξ και Μαρσέιγ εξήλθαν ισόπαλες με σκορ 3-3!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις του στον πρώτο όμιλο του Europa League. Στο άλλο ματς η Μπάτσκα Τόπολα προηγήθηκε μέσα στο Λονδίνο όμως τελικά δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα της και ηττήθηκε με 3-1 από την ανώτερη Γουέστ Χαμ. Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο Πέταρ Στάνιτς στο 47'. Τα «σφυριά» έφτασαν στην ανατροπή. Αρχικά ισοφάρισαν με το αυτογκόλ του Νεμάνια Πέτροβιτς ενώ ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τέρματα των Μοχάμεντ Κούντους και Τόμας Σούτσεκ. 

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ πέτυχε μια σπουδαία νίκη μέσα στην Αγγλία επί της Μπράιτον. Για τον ίδιο όμιλο Άγιαξ και Μαρσέιγ προσέφεραν γκολ και θέαμα και εν τέλει έμειναν στην ισοπαλία με σκορ 3-3. Ο «Αίαντας» προηγήθηκε με 2-0 στο εικοσάλεπτο με τέρματα των Μπόργκες και Μπέρχαους. Οι Γάλλοι αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν σε 2-2 πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Στο 23' ο Τζόναθαν Κλάους μείωσε σε 2-1 ενώ ο Ομπαμεγιάνγκ ισοφάρισε σε 2-2 στο 38'. 

Ο Άγιαξ κατάφερε να πάρει ξανά προβάδισμα με τον Κένεθ Τέιλορ στο 52' όμως ο Ομπαμεγιάνγκ είχε και πάλι την απάντηση στο 78'. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και τέταρτη φορά και έτσι πήραν από ένα βαθμό. 

Στον τρίτο όμιλο η Σπάρτα Πράγας επικράτησε με 3-2 του Άρη Λεμεσού. Οι Κύπριοι προηγήθηκαν με το πέναλτι του Κακόριν στο 11' όμως δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν για πολύ το προβάδισμα τους αφού στο 25'  βρέθηκαν να χάνουν με 2-1 με δύο γκολ του Κρέιτσι. Ο Βίτικ έκανε το 3-1 στο 67' με τον Άρη να μειώνει σε 3-2 με τον Μπαμπίκα στο 90'. Στον ίδιο όμιλο η Ρείντζερς νίκησε με 1-0 τη Ρεάλ Μπέτις χάρη σε γκολ του Αμπνταλάχ Σίμα.

Τέλος στον τέταρτο όμιλο η Αταλάντα επικράτησε με 2-0 της Ρακόβ του Γιάννη Παπανικολάου. Επιπλέον η Σπόρτινγκ έκανε την ανατροπή και νίκησε με 1-2 τη Στούρμ Γκατζ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που ξεκίνησαν στις 22:00: