Νίκη πρωτιάς για τη Μπαρτσελόνα, 1-0 τη Σεβίλλη
i

©printscreen

Νίκη πρωτιάς για τη Μπαρτσελόνα, 1-0 τη Σεβίλλη

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:55 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 14.08.2024

Χάρη στο αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Σεβίλλης και ανέβηκε προσωρινά στη πρώτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ 1-0

Σε ένα ματς που είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες, η Μπαρτσελόνα επικράτησε επί της Σεβίλλης, χάρη στο αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος, για την 8η αγωνιστική της La Liga. Με αυτή τη νίκη οι «μπλαουγκράνα» ανέβηκαν στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έπεσε στη 12η θέση με 7 πόντους. 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς. Στο 5' ο Ντόντι Λουκεμπάκιο έκανε το σουτ αφότου πήρε μια καλή πάσα, αλλά η προσπάθεια του πέρασε από τα πάνω από τα δοκάρια του Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν. Οκτώ λεπτά μετά ήταν η σειρά της Μπαρτσελόνα να χάσει μία πολύ σημαντική φάση με τον Φέλιξ. Ο Πορτογάλος επιχείρησε το σουτ, όμως ο Όργιαν Νίλαντ ήταν προετοιμασμένος και κράτησε το 0-0. Στο 20' η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε τεράστια ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα με τον Λουκεμπάκιο.

Μετά την εκτέλεση φάουλ του Ιβάν Ράκιτιτς, η μπάλα ήρθε στα πόδια του Βέλγου, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους οι «μπλαουγκράνα» απειλήσαν με τον Φερμίν, ο οποίος αστόχησε από κοντά. 

Στην επανάληψη η Σεβίλλη ξεκίνησε δυναμικά και έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Τζιμπρίλ Σο, όμως η κεφαλιά του μέσα από τη περιοχή κατέληξε στην «αγκαλιά» του Τερ Στέγκεν. Η ομάδα του Τσάβι απάντησε άμεσα. Στο 71' ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε το σουτ, αλλά ένας από τους αντίπαλους αμυντικούς έκοψε τη τροχιά της μπάλας πάνω στην γραμμή.

Ωστόσο η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια την άμυνα της Σεβίλλης και πήρε το προβάδισμα στο 76'. Ο Σέρχιο Ράμος στη προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα, μετά από μια σέντρα, καταλάθος την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Κάπως έτσι η ομάδα του Τσάβι πανηγύρισε τους τρεις βαθμούς, ανεβαίνοντας προσωρινά στη πρώτη θέση της La Liga.   

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (9ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ