Ντέμης Νικολαΐδης: «Δεν πρόκειται να αγόραζα ομάδα στην Ελλάδα»

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στη σουίτα της OPAP Arena

i

© Intime

Ντέμης Νικολαΐδης: «Δεν πρόκειται να αγόραζα ομάδα στην Ελλάδα»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:19 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:19 - 17.10.2024

Το ερώτημα εάν θα αγόραζε μια ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα κλήθηκε να απαντήσει ο Ντέμης Νικολαΐδης και ο ίδιος ήταν αρνητικός σε αυτή τη σκέψη.

«Ποια ομάδα θα αγόραζες αν είχες τα χρήματα»; Μία ερώτηση που έχει ακουστεί σε ποδοσφαιρική συζήτηση και σε αυτή κλήθηκε να απαντήσει και ο Ντέμης Νικολαΐδης. Η απάντηση του, ωστόσο, ήταν αρνητική, λέγοντας πως δεν θα γινόταν μεγαλομέτοχος σε έναν ελληνικό σύλλογο ακόμα και να είχε δισεκατομμύρια.

«Γίνομαι δισεκατομμυριούχος, αν θα αγόραζα ποδοσφαιρική ομάδα, στην Ελλάδα φαντάζομαι, ή εάν θα έκανα κάτι άλλο; Όχι δεν θα αγόραζα ποδοσφαιρική ομάδα. Δεν θα έκανα κάτι άλλο, θα συνέχιζα να κάνω αυτό που κάνω. Θα είχα λιγότερο άγχος, περισσότερο χρόνο. Διότι όταν δεν έχεις άγχος απλοποιείς την ζωή σου. Δεν θα άλλαζα πολλά πράγματα. Θα βοηθούσα παραπάνω κόσμο.

IFFHS: Στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ο Ολυμπιακός - Πού βρίσκονται Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κι Άρης
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:41 - 17.10.2024

IFFHS: Στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ο Ολυμπιακός - Πού βρίσκονται Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κι Άρης

Την 36η θέση σε όλο τον κόσμο καταλαμβάνει ο Ολυμπιακός στην κατάταξη που παρουσίασε η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Τώρα η ερώτηση είναι γιατί δεν θα έπαιρνα ποδοσφαιρική ομάδα φαντάζομαι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φυσικά είναι καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι στο επίπεδο που με κάνει να θέλω να εμπλακώ και ως ιδιοκτήτης ας πούμε. Είμαι καλά όπως είμαι τώρα οπότε ας μην το συζητήσουμε παραπάνω. Τώρα βέβαια αν είχε προβλήματα η ΑΕΚ μπορεί να δώριζα ένα ποσό. Αλλά άλλο αυτό και άλλο να αγοράσω την ομάδα», ανέφερε συγκεκριμένα ο παλαίμαχος παίκτης.

Θυμίζουμε πως ο Ντέμης Νικολαΐδης ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΚ μετά από μια αποτυχημένη αγωνιστική χρονιά (την περίοδο 2003-04, όταν η ομάδα τερμάτισε 4η, με 22 βαθμούς διαφορά από την πρώτη θέση) και η ομάδα κινδύνευε να τιμωρηθεί με υποβιβασμό λόγω χρεών. Κατά την πρώτη χρονιά του Νικολαΐδη στην προεδρία της Ένωσης, την περίοδο 2004-05, η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση έναν μόνο βαθμό πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ενώ ισοβάθμησε με τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

O Ντέμης Νικολαΐδης στις 2 Νοεμβρίου του 2008
O Ντέμης Νικολαΐδης στις 2 Νοεμβρίου του 2008 © Intime

Τις τρεις πρώτες χρονιές ο Νικολαΐδης, λόγω περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, στηρίχτηκε σε νέους ποδοσφαιριστές χωρίς να βασιστεί σε μεγάλα ονόματα. Την επόμενη χρονιά (2005-06) η ΑΕΚ τερμάτισε στη δεύτερη θέση, 3 βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και κέρδισε τη συμμετοχή της στο Champions League. Την περίοδο 2006-07 οι «κιτρινόμαυροι» τερμάτισαν και πάλι στη δεύτερη θέση, 9 βαθμούς όμως μακριά από την πρώτη θέση, εξασφαλίζοντας εκ νέου τη συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όπου η πορεία της κρίθηκε επιτυχημένη καθώς αποκλείστηκε στον όμιλό της μόλις για έναν βαθμό.

Το 2007-08 ήταν η χρονιά που η Ένωση ενισχύθηκε με έμπειρους ποδοσφαιριστές για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, το οποίο κρίθηκε υπέρ του Ολυμπιακού, ύστερα από παρέμβαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, αφήνοντας την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση. Στα playoffs που ακολούθησαν χάθηκε και η συμμετοχή στο Champions League. Η επόμενη χρονιά 2008-09 ξεκίνησε με πολλά αποτυχημένα αποτελέσματα και ενώ ο Ντέμης Νικολαΐδης - που είχε ανακοινώσει από νωρίς πως θα αποχωρήσει στο τέλος της - παραιτήθηκε τελικά στις 2 Νοεμβρίου 2008.