Η Νιούκαστλ εξέδωσε ανακοίνωση και επιβεβαίωσε την τιμωρία του Τονάλι

Σάντρο Τονάλι

i

PrtScr

Η Νιούκαστλ εξέδωσε ανακοίνωση και επιβεβαίωσε την τιμωρία του Τονάλι

Κώστας Τσιακλής • 13:27 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:24 - 14.08.2024

Η Νιούκαστλ ανακοίνωσε και επίσημα πως ο Σάντρο Τονάλι τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δέκα μηνών από τους αγωνιστικούς χώρους.

Η Νιούκαστλ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την τιμωρία του Σάντρο Τονάλι και ενημέρωσε πως αυτή έχει επικυρωθεί.

Η είδηση των τελευταίων εβδομάδων είναι το σκάνδαλο με το παράνομο στοίχημα που προέκυψε στην Ιταλία. Εμπλεκόμενοι σε αυτό είναι οι Σάντρο Τονάλι, Νικολό Τζανιόλο και Νικολό Φατζόλι. Οι τρεις ποδοσφαιριστές ανακρίθηκαν με τον Τονάλι να παραδέχεται μάλιστα ότι πόνταρε και σε παιχνίδια της πρώην ομάδας του, Μίλαν.

Οι τιμωρίες ήταν δεδομένο πως θα είναι βαριές και τα ρεπορτάζ εν τέλει επιβεβαιώθηκαν και ο Σάντρο Τονάλι θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για 10 μήνες όπως είχε ανακοινώσει η Ιταλική Ομοσπονδία. Επιπλέον ο Ιταλός μέσος θα ακολουθήσει και μια θεραπεία τους επόμενους οκτώ μήνες προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει με τον τζόγο.

Μπορεί η ποινή του να είχε γίνει γνωστή ωστόσο ο Τονάλι είχε αναφερθεί πως είχε δικαίωμα να αγωνιστεί το Σάββατο (28/10) κόντρα στη Γουλβς για την 10η αγωνιστική της Premier League. Αυτό γιατί η τιμωρία δεν είχε επικυρωθεί ακόμα από την FIFA και έτσι ο σύλλογος δεν είχε λάβει ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση.

Κάτι τέτοιο τελικά συνέβη το βράδυ της Παρασκευής (27/10) και έτσι η Νιούκαστλ εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τελικά πως ο Τονάλι θα είναι ξανά διαθέσιμος τον Αύγουστο του 2024. 

«Ο Σάντρο Τονάλι αποκλείστηκε από το αγωνιστικούς χώρους για δέκα μήνες, με ισχύ από την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023, μετά από κατηγορίες για παράνομα στοιχήματα από την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC).

Το βράδυ της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου, η Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ έλαβε επιβεβαίωση ότι η FIFA ενέκρινε την κύρωση της FIGC που θα εφαρμοστεί παγκοσμίως, πράγμα που σημαίνει ότι ο Σάντρο θα έχει δικαίωμα να επιστρέψει στο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο από την Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ο Τονάλι πραγματοποίησε φέτος 12 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και σημείωσε ένα τέρμα, το οποίο ήρθε στο ντεμπούτο του κόντρα στην Άστον Βίλα. Η πρώτη του σεζόν με τη νέα του ομάδα τελειώνει άδοξα ενώ επίσης θα απουσιάσει και από το ερχόμενο Euro, ακόμα και αν προκριθεί εκεί η Εθνική Ιταλίας.