Ρατσιστική επίθεση σε Μπρούνο Γκιμαράες και Γουίλοκ μετά το Νιούκαστλ - Άρσεναλ

Μπρούνο Γκιμαράες

i

©Printscreen

Ρατσιστική επίθεση σε Μπρούνο Γκιμαράες και Γουίλοκ μετά το Νιούκαστλ - Άρσεναλ

Κώστας Τσιακλής • 13:31 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 14.08.2024

Η Νιούκαστλ ανακοίνωσε ότι δύο ποδοσφαιριστές της έπεσαν θύματα ρατσιστικής επίθεσης μετά το ματς με την Άρσεναλ.

Μπρούνο Γκιμαράες και Τζο Γουίλοκ δέχθηκαν ρατσιστική επίθεση μετά το ματς της Νιούκαστλ με την Άρσεναλ.

Οι «Magpies» υποδέχθηκαν την Άρσεναλ στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Premier League. Η ομάδα του Έντι Χάου επικράτησε τελικά με 1-0 χάρη σε γκολ του Άντονι Γκόρντον. Με τη νίκη της η Νιούκαστλ πέρασε στην 6η θέση με 20 βαθμούς και έσπασε το αήττητο των «κανονιέρηδων».

Το τέρμα του Γκόρντον πάντως προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην Αγγλία αφού θα μπορούσε να ακυρωθεί για τρεις διαφορετικούς λόγους (για φάουλ, οφσάιντ και για το αν πέρασε η μπάλα άουτ). Το γεγονός αυτό εκνεύρισε τον κόσμο που δυστυχώς ξέφυγε και επιτέθηκε ρατσιστικά σε δύο ποδοσφαιριστές της Νιούκαστλ μέσω των social media. Ο ένας είναι ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ, Τζο Γουίλοκ, που είχε συμμετοχή στη φάση του γκολ και ο άλλος είναι ο Μπρούνο Γκιμαράες, για τον οποίο οι «κανονιέρηδες» είχαν ζητήσει κόκκινη κάρτα.

Το ρατσιστικό επεισόδιο επιβεβαίωσε η Νιουκάστλ μέσω ανακοίνωσης, στην οποία εκφράζει τη στήριξη της στους δύο ποδοσφαιριστές. Παράλληλα αναφέρει πως θα γίνουν και οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.

«Η Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ καταδικάζει έντονα τη ρατσιστική επίθεση που έγινε στον Μπρούνο Γκιμαράες και τον Τζο Γουίλοκ μέσω των social media μετά τη νίκη του Σαββάτου επί της Άρσεναλ. Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία. Παρέχουμε υποστήριξη στον Μπρούνο και τον Τζο και θα συνεργαστούμε με τις αρμόδιες αρχές και τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους, ώστε να λογοδοτήσουν».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ρατσιστική επίθεση φέτος στην Premier League αφού θύμα είχε πέσει ο Ντέστιν Ουντόζι μετά το επεισοδιακό ματς της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ.

Sportal Sunday Live με Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και ρεπορτάζ για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!