Σοκ στα Νησιά Κέιμαν: Πυροβολισμοί σε ποδοσφαιρικό αγώνα - Διέφυγε ο δράστης (vid)

Σοκ στα Νησιά Κέιμαν: Πυροβολισμοί σε ποδοσφαιρικό αγώνα - Διέφυγε ο δράστης (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:37 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 14.08.2024

Πυροβολισμοί έπεσαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα της πρώτης κατηγορίας των Νήσων Κέιμαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον επτά άτομα.

Ένα σοκαριστικό σκηνικό έλαβε χώρα σε ποδοσφαιρικό αγώνα της πρώτης κατηγορίας των Νήσων Κέιμαν. Συγκεκριμένα ένας ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Ελίτ - Ακάντεμι Σπορτς Κλαμπ, δίχως να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πράξης του.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής (25/2), και έλαβαν χώρα στην σε ένα σημείο το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά στα αποδυτήρια. Λίγες επίσημες λεπτομέρειες έχουν επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή, με το δίκτυο CNS να αναφέρει ότι ενήλικες και παιδιά που παρακολουθούσαν τον αγώνα έτρεξαν πανικόβλητοι, καθώς ο ένοπλος πυροβόλησε το πλήθος.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον επτά, όπως αναφέρει το ίδιο Μέσο, ενώ αρκετοί από αυτούς φαίνεται να δέχθηκαν παραπάνω από μία σφαίρα. Σύμφωνα με το ξένο ΜΜΕ, η κατάσταση όλων των τραυματισμένων είναι σταθερή, ωστόσο για αρκετούς παραμένει κρίσιμη, Το αξιοσημείωτο πως μέχρι να φτάσουν τα ασθενοφόρα και οι δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής, οι ποδοσφαιριστές ήταν εκείνοι που έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα.

Μάλιστα, ο δράστης μετά από την αποτρόπαια πράξη του φαίνεται πως διέφυγε, παρά την άμεση κινητοποίηση των Αρχών. Γύρω στα μεσάνυχτα, η αστυνομία ανέφερε σε ενημέρωσή της ότι δεν είχε γίνει καμία σύλληψη, κάνοντας έκκληση στους πολίτες για πληροφορίες και μαρτυρίες.

Παρέμβαση υπήρξε και από τις τοπική αυτοδιοίκηση, με τον εκπρόσωπο του Γουέστ Μπέι - όπου και έλαβε χώρα το περιστατικό - Αντρέ Ίμπανκς να ζητά ψυχραιμία από τους πολίτες μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ενθαρρύνω τους πάντες να παραμείνουν ήρεμοι, να προσευχηθούν για τα νησιά Κέιμαν και να μοιραστούν οποιαδήποτε πληροφορία έχετε με την αστυνομία», ανέφερε συγκεκριμένα σε σχετική ανάρτησή του.

Tags: