Φιάσκο της ΑΕΚ στην Αρμενία και τώρα με την πλάτη στον τοίχο!
i

© Intime

Φιάσκο της ΑΕΚ στην Αρμενία και τώρα με την πλάτη στον τοίχο!

Κώστας Τσίλης 21:01 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:35 - 06.08.2024

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε μία τραγική εμφάνιση στην Αρμενία, γνώρισε ήττα-σοκ από τη Νόα με 3-1 και τώρα... τρέχει εν όψει της ρεβάνς στην «OPAP Arena».

Μοιάζει απίστευτό και όμως η ΑΕΚ το κατάφερε. Όχι απλώς έχασε το πρώτο ματς από τη Νόα, αλλά το έχασε και με δυο γκολ διαφορά. Και μάλιστα το ένα από τα γκολ που δέχθηκε, ήταν με σκόρερ τον τερματοφύλακα των Αρμένιων, με βολέ από την δική του περιοχή. Η ΑΕΚ γενικώς, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε ότι περνούσε από τα χέρια της και από τα πόδια της, προκειμένου να χάσει το ματς. Και το έχασε με 3-1 και τώρα έμπλεξε σε περιπέτειες.

Το πιο σοβαρό όμως για την ΑΕΚ, είναι η εικόνα που είχε, ειδικά από την μεσαία γραμμή και πίσω καθ’ όλη την διάρκεια του ματς και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Χοντρά και παιδικά λάθη, παντελής έλλειψη συγκέντρωσης και σοβαρότητας και με το ένα δώρο πίσω από το άλλο στον αντίπαλο.

Μπορεί η ΑΕΚ να ξεκίνησε καλά. Να έβαλε την μπάλα κάτω και να έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και στο έλεγχο της. Μπορεί να βρήκε ακόμα και πρώτη γκολ από στατική φάση. Μπορεί να μην είχε δεχθεί καν απειλεί. Μέχρι να κάνει ο Στρακόσια ένα λάθος, να δώσει την ευκαιρία στη Νόα να ισοφαρίσει και από εκεί να αρχίσει μια χωρίς… φρένα κατηφόρα σε στραβά και ανάποδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με έχοντας και τον δυνατό αέρα κόντρα, η ΑΕΚ έκανε τα πάντα για να μπλέξει σε περιπέτειες. Δέχθηκε γκολ από βολέ του τερματοφύλακα της Νόα για το 2-1. Δέχθηκε γκολ πάλι από βολέ του τερματοφύλακα που κατέληξε σε τετ α τετ. Ενδιάμεσα έκανε το ένα ατομικό λάθος πίσω από το άλλο από την μεσαία γραμμή. Ενώ από την μεσαία γραμμή και μπροστά, ακόμα και όταν μπήκαν στο γήπεδο και ο Λαμέλα και ο Περέιρα και ο Κοϊτά, δεν έβρισκε τρόπους να πατήσει ορθόδοξα την αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει.

Παρόλο που με τον Περέιρα ως οχτάρι, τον Λαμέλα ελεύθερο πίσω από τον φορ, η λογική θα έλεγε πως η ΑΕΚ θα βρει και καλή επιθετική λειτουργία και καλές φάσεις, με εξαίρεση μια – δυο προσπάθειες, επί της ουσίας έμεινε στο μηδέν ως απειλή. Ενώ στα μετόπισθεν γινόταν ένα μικρό πάρτι από τα αβίαστα λάθη και του Σιμάνσκι και του Ρότα και του Χατζιζαφί που μπήκε ως αλλαγή αλλά και του δίδυμου των στόπερ.

Το αποτέλεσμα είναι η ΑΕΚ να επιστρέφει στην Αθήνα με βαριά ήττα με 3-1, που πρέπει να ανατρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά και κυρίως με μια πολύ κακή αγωνιστική εικόνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού.

ΝΟΑ (Ρούι Μότα): Τσαντσάρεβιτς, Σίλβα, Μιλίκοβιτς, Θοράρισον, Σάντος (83’ Χαμπατζουριάν) , Γκάμπος (46’ Αβανεσιάν), Σανκαρέ, Μανβελιάν, Πίνσον (78’ Μουραντιάν), Άιας (46’ Γκρεγκόριο), Φερέιρα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς (72’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Πινέδα (68’ Περέιρα), Γκατσίνοβιτς (68’ Κοϊτά), Λιούμπιτσιτς (68’ Λαμέλα), Ελίασον(78’), Γκαρσία.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Τα ατομικά λάθη που έκανε η ΑΕΚ ήταν τόσο μεγάλα και τόσο καθοριστικά, που έκριναν επί της ουσίας το αποτέλεσμα. Ακόμα και γκολ από τερματοφύλακα δέχθηκε η Ένωση.

MVP

Δεν μπορεί απ’ αυτή την εμφάνιση να προκύψει για το ματς κανένας mvp από την ΑΕΚ. Ο τερματοφύλακας της Νόα είναι ο mvp, που έβαλε ένα γκολ και έβγαλε μια μπαλιά σχεδόν ασίστ.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Άλλαξε ελαφρώς τον σχηματισμό ο Ματίας Αλμέιδα γι αυτό το πρώτο ματς με τη Νόα. Αυτή την φορά ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε σχήμα μ’ ένα εξάρι τον Σιμάνσκι και ένα οχτάρι τον Πινέδα στις θέσεις των χαφ. Με τον Λιούμπιτσιτς να κρατάει την θέση του ως ελεύθερος ακριβώς μπροστά τους. Τον Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης και τον Γκατσίνοβιτς με τον Ελίασον στα δυο άκρα της γραμμής κρούσης. Ενώ επέλεξε τον Κάλενς για το αριστερό άκρο της άμυνας. Από την άλλη μεριά ο Πορτογάλος Ρούι Μότα, διατήρησε και γι αυτό το ματς το συνηθισμένο του 4-3-3.