Καλός κατά διαστήματα ο Ολυμπιακός, 1-1 με τη Νόρτζελαντ - Σκόρερ και πάλι ο Ελ Αραμπί
i

©intime

Καλός κατά διαστήματα ο Ολυμπιακός, 1-1 με τη Νόρτζελαντ - Σκόρερ και πάλι ο Ελ Αραμπί

Sportal newsroom 14:42 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:54 - 14.08.2024

Καλή κυκλοφορία, πίεση ψηλά και κίνηση στο χώρο ήταν τα στοιχεία που έβγαλε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο φιλικό του στο Σβατς, απέναντι στη Νόρτζελαντ. Προηγήθηκαν οι Δανοί στο ημίχρονο, ισοφάρισε ο Ελ Αραμπί στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους για το τελικό 1-1. Τρίτο και τελευταίο φιλικό των Πειραιωτών στην Αυστρία, την Τετάρτη απέναντι στη Σαμπάχ του Αζερμπαϊτζάν.

Το δεύτερο φιλικό του επί αυστριακού εδάφους έδωσε ο Ολυμπιακός το μεσημέρι της Παρασκευής. Ξανά στο Σβατς, όπως και στο νικηφόρο 2-1 επί της Σλοβάτσκο. Αυτή τη φορά οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν τη Νόρτζελαντ, μια από τις πολύ καλές ομάδες της Δανίας και πιο μπροστά σε επίπεδο προετοιμασίας καθώς έδινε το τέταρτο φιλικό της παιχνίδι.

Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Χουάνγκ, Φορτούνης, Μπιελ, Μασούρας και Ελ Αραμπί σε διάταξη 4-2-3-1 ήταν οι επιλογές του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στο ξεκίνημα. Ιμπόρα και Κίνι ήταν μαζί με την ομάδα στο γήπεδο, ωστόσο ήταν δεδομένο πως δεν θα αγωνιστούν και έκαναν ατομικό πρόγραμμα με τον Ναδάλες. Μαζί τους και ο Ζίνκερναγκελ, που ακολούθησε κυρίως ειδικά προγράμματα τις προηγούμενες μέρες.

Ο Ολυμπιακός έδειξε στοιχεία από αυτά που δουλεύει στις προπονήσεις και στα οποία επιμένει πολύ ο Ισπανός τεχνικός από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν καλά και ψηλά στο γήπεδο, με εξαίρεση ολιγόλεπτα διαστήματα που περίμεναν οργανωμένοι στο ύψος της μεσαίας γραμμής. Άλλωστε δεν είναι φυσιολογικό για τα δεδομένα ειδικά της εποχής, να πιέζει μια ομάδα σε όλη τη διάρκεια ενός ημιχρόνου.

Το θετικό για τους Πειραιώτες ήταν πως απείλησαν με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους στο πρώτο 45λεπτο. Στο 4' από συνδυασμό των Ρέαμπτσιουκ και Μασούρα, ο Μπιελ πλάσαρε πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ. Δέκα λεπτά αργότερα μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά ο Χάνσεν απέκρουσε ενστικτωδώς.

©intime

Στο 33' μετά από άμεση ανάκτηση της μπάλας, ο Μασούρας έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής σε κεντρική θέση, ωστόσο ο Χάνσεν έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Και στο 40', μετά από πίεση και κλέψιμο, ο Φορτούνης σημάδεψε τον γκολκίπερ της Νόρτζελαντ από θέση μέσα αριστερά.

Κόντρα στη ροή του αγώνα -και δίχως να έχει κινδυνέψει ιδιαίτερα προηγουμένως- ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι στον Ροντινέι και ο Ίνγκβαρτσεν εκτέλεσε σωστά δίνοντας προβάδισμα στη Νόρτζελαντ στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, οι Τζολάκης, Καρβάλιο και Ραμόν πήραν τις θέσεις των Πασχαλάκη, Χουάνγκ και Φορτούνη. Ο Μπιέλ ήρθε δεξιά, ο Μασούρας πέρασε σε ρόλο περιφερειακού φορ στην πλάτη του Ελ Αραμπί και ο Ραμόν αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ μπροστά από τον Ρέαμπτσιουκ.

©intime

Μόλις στο 47' η Νόρτζελαντ απείλησε από στημένο, όταν ο Τζολάκης απομάκρυνε σε γύρισμα με το κεφάλι στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Χάνσεν που εκτέλεσε στην κίνηση αλλά ο κίπερ του Ολυμπιακού είπε «όχι». Στο 54', η δοκιμή του Μαρτίνεθ στην κορυφή της επίθεσης καρποφόρησε. Μασούρας και Ελ Αραμπί συνεργάστηκαν άψογα, με τον Μαροκινό να εκτελεί εύστοχα με το κεφάλι από κοντινή απόσταση για το 1-1.

©intime

Στο 65' πέρασαν στο ματς οι Λιάτσος, Βρουσάι και Ντόι, αντί των Μπιελ, Ρέαμπτσιουκ και Μπουχαλάκη. Ο Ραμόν ήρθε σε θέση αριστερού μπακ, ο Ντόι έπαιξε ως ανασταλτικός μέσος, 10άρι πέρασε ο Λιάτσος, δεξιά στην επίθεση ο Βρουσάι και αριστερά ο Μασούρας. Ο Ολυμπιακός διατήρησε τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού του, ήταν όμως ένα κλικ κάτω σε ένταση, ποιότητα και ομοιογένεια. Στο 78' οι Μπαγκαλιάνης, Ανδρούτσος και Μπουτούτσι μπήκαν στο ματς αντί των Ρέτσου, Ροντινέι και Ελ Αραμπί. Οι δύο πρώτοι διατήρησαν τους ίδιους ρόλους, ο Μπουτούτσι πήγε αριστερά και ο Μασούρας στην κορυφή της επίθεσης.

Πλησιάζοντας στην εκπνοή μια κεφαλιά του Μασούρα δεν βρήκε στόχο, ενώ ο Χάνσεν έδιωξε σε κόρνερ μια προσπάθεια του Μπουτούτσι. Ο Πέπε πέρασε στο ματς αντί του Μπα στο 89', με τον Ντόι να οπισθοχωρεί σε θέση στόπερ. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο Σβατς. Τρίτη και τελευταία υποχρέωση των Πειραιωτών επί αυστριακού εδάφους, η αναμέτρηση με τη Σαμπάχ του Αζερμπαϊτζάν την Τετάρτη (19/07).

Τέλος αγώνα Νόρτζελαντ - Ολυμπιακός 0-0

  • 87' Ο Μπουτούτσι έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, μετά στην πλάτη του τερματοφύλακα και κατέληξε κόρνερ.
  • Δέκα λεπτά ακόμα για τη λήξη του αγώνα
  • 72' Χωρίς φάση το δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να μη ρισκάρουν καθόλου, έχοντας ως αποτέλεσμα να μην έχουν απειλήσει ο ένας την εστία του άλλου. 
  • Δεύτερη μικρή διακοπή για νερό 
  • Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο έχει μπει λίγο νωχελικά σε σχέση με την ένταση που έβγαζε στο πρώτο. Αντίθετα η δανική ομάδα κρατάει περισσότερο την μπάλα στα πόδια της, χωρίς όμως να έχει απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Τζολάκη. 
  • Ο Μαροκινός έβαλε και το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού στα φιλικά επί αυστριακού εδάφους. 
  • 55' ΓΚΟΟΟΛ ο Ολυμπιακός. Ο Μασούρας έκανε ένα σουτ ο Χάνσεν έκανε κακή απόκρουση και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά σε κενή εστία έκανε το 1-1. 
  • 47' Διπλή ευκαιρία για τη Νόρτζεαλντ, με τον Τζολάκη να αποκρούει αρχικά κεφαλιά και έπειτα πλασέ των Δανών 

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου 

  • Μικρή καθυστέρηση στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου 

Λήξη πρώτου ημιχρόνου 

  • 42' ΓΚΟΟΛ. Ο Ίνγκβαρτσεν ευστόχησε και άνοιξε το σκορ για τη δανική ομάδα
  • 40' Πέναλτι για τη Νόρτζελαντ
  • 39' Σου του Φορτούνη στην αγκαλιά του Χάνσεν. 
  • 36' Πρώτο σουτ για τη Νόρτζελαντ, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε εύκολα. 
  • 32' Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας έκανε ένα σουτ, αλλά ο Χάνσεν έστειλε την μπάλα κόρνερ. 
  • 27' Ο Φορτούνης μπήκε στην περιοχή έκανε μια σέντρα, η οποία όμως ήταν αρκετά δυνατή. 
  • Συνέχεια στο ματς
  • Μικρό διάλλειμα για νερό για τις δύο ομάδες 
  • 20' Σου του Φορτούνη εκτός περιοχής, δεν ανησύχησε όμως τον τερματοφύλακα της Νόρτζελαντ. 
  •  Αδύναμο σουτ του Μπα, πάνω στα σώματα η μπάλα.
  • Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Μασούρας έκανε προβολή, αλλά ο Χάνσεν την απέκρουσε
  • Χωρίς καμία μεγάλη φάση μέχρι στιγμή ο αγώνας. Το παιχνίδι είναι μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να έχουν σχετικά ίση κατοχή.
  • Πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό με τον Μπιελ στο τέταρτο μόλις λεπτό. Ο Ισπανός βρέθηκε μπροστά από το τέρμα αλλά έκανε αδύναμο πλασέ. 
  • Έναρξη αγώνα 
  • Ο Ιμπόρα και ο Κίνι δεν είναι στην αποστολή, αλλά βρίσκονται κανονικά στο γήπεδο. Μάλιστα πριν τον αγώνα έκαναν ατομικό. 
  • Στο πρώτο φιλικό ο Ολυμπιακός επικράτησε της Σλοβάτσκο 2-1, χάρη στα δύο γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. 
  • Η προθέρμανση των παικτών του Ολυμπιακού για τον αγώνα 
  • Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: 

    Νόρτζελαντ: (Γιόχανες Θόρουπ): Χάνσεν- Βίλαντσεν, Χάνσεν, Γιένσεν - Αμπιού, Φρις- Τβερσκόφ, Ντιομαντέ, Σβένσον- Οσμάν, Ίνγκβαρτσον, Χάνσεν. 

    Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης - Ρέτσος, Μπα, Ροντινέι, Ρεάμπτσιουκ- Χουάνγκ, Μπουχαλάκης, Φορτούνης - Μπιελ, Μασούρας, Ελ Αραμπί. 
  • Καλησπέρα μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της δεύτερης φιλικής αναμέτρησης του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους, με τη Νόρτζελαντ να είναι η αντίπαλός του.