Επος: Ελεγκτές αντιντόπινγκ ζήτησαν τεστ για δύο παίκτες της Νορβηγίας που πέθαναν τον περασμένο αιώνα

Στόλε Σόλμπακεν

Επος: Ελεγκτές αντιντόπινγκ ζήτησαν τεστ για δύο παίκτες της Νορβηγίας που πέθαναν τον περασμένο αιώνα

Κώστας Τόπας 15:01 - 04.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 04.09.2024

Φαίνεται σαν φάρσα, αλλά συνέβη. Η Νορβηγική υπηρεσία αντιντόπινγκ ζήτησε τεστ για δύο παίκτες που απεβίωσαν τον περασμένο αιώνα.

«Υπάρχει κάποια κρυφή κάμερα;» Αυτή ήταν η ερώτηση που έκανε ο Στόλε Σόλμπακεν στους υπεύθυνους για τον έλεγχο αντιτόπινγκ στη Νορβηγία. Ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Νορβηγίας αποκάλυψε ότι αρκετά μέλη της ομάδας του είχαν υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ για την έναρξη των υποχρεώσεων της. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα σε αυτή τη λίστα παικτών.

Όχι μόνο οι ελεγκτές ήθελαν να δουν αν υπάρχει στη λίστα ο Όσκαρ Μπομπ, που απουσίαζε λόγω τραυματισμού για αρκετούς μήνες από την έναρξη της σεζόν, αλλά έψαχναν τους Γιόργκεν Γιούβε και Έιναρ Γκούντερσεν. Μόνο που αυτοί οι δύο παίκτες δεν ζουν. Ο πρώτος απεβίωσε το 1962 και ο δεύτερος το 1983.

Στην τοπική τηλεόραση TV2, το πρακτορείο Antidoping Norge έπρεπε να εξηγήσει. «Υπήρξε ένα μεγάλο λάθος, είναι δύσκολο να πούμε τι ακριβώς συνέβη», παραδέχτηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας Χάλβορ Μπουφούγκλιεν. «Πρέπει να αναθεωρήσουμε. Είναι ντροπιαστικό για εμάς», τόνισε στη συνέχεια.

Ο Γιόργκεν Γιούβε είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Νορβηγίας με 33 γκολ σε 45 αγώνες μεταξύ 1928 και 1937. Ο Έιναρ Γκούντερσεν από την πλευρά του σημείωσε 26 γκολ σε 33 επιλογές κατά την περίοδο 1917-1928.

Στο πλαίσιο του 3Β ομίλου του Nations League, η Νορβηγία αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Καζακστάν (06/09) πριν υποδεχτεί την Αυστρία (09/09).

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!