Η Νότιγχαμ κινδυνεύει μέχρι και με αφαίρεση βαθμών για παραβιάσεις του Financial Fair Play

Νότιγχαμ

i

Photo by Ian MacNicol/Getty Images

Η Νότιγχαμ κινδυνεύει μέχρι και με αφαίρεση βαθμών για παραβιάσεις του Financial Fair Play

Κώστας Τόπας 14:11 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:52 - 14.08.2024

Η Νότιγχαμ διατρέχει μεγάλο κίνδυνο λόγω παραβιάσεων του Financial Fair Play, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το «Athletic» και οι «Times».

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Έβερτον τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών για παραβίαση των Κανόνων Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας της Premier League. Τα «ζαχαρωτά» βέβαια ανακοίνωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση, περιγράφοντας την κύρωση ως «εντελώς δυσανάλογη και άδικη αθλητική κύρωση».

Τώρα, σύμφωνα με τους «Times» αλλά και το «Athletic», η Νότιγχαμ Φόρεστ θεωρείται ότι κινδυνεύει περισσότερο από παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων, καθώς και οι 20 σύλλογοι πρόκειται να ανακαλύψουν άμεσα εάν έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Αποτελεί μέρος ενός νέου συστήματος από την Premier League, προκειμένου να επιταχύνει τυχόν κατηγορίες εναντίον συλλόγων, εάν χρειαστεί να ασκηθούν, αποφεύγοντας έτσι την καθυστερημένη διαδικασία γύρω από την κύρωση της Έβερτον.

Οι Times προσθέτουν ότι οι νέοι κανόνες σήμαιναν ότι και οι 20 σύλλογοι της Premier League έπρεπε να υποβάλουν λογαριασμούς για την περασμένη σεζόν έως τις 31 Δεκεμβρίου. Οι κατηγορίες, εάν απαγγελθούν, πρόκειται να ανακοινωθούν έως τις 14 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον ειδικό στα οικονομικά του ποδοσφαίρου, Κίραν Μαγκουάιρ, η Νότιγχαμ ήταν «στο όριο του επιδόματος Financial Fair Play» όταν προήχθη στην κορυφαία κατηγορία το 2022 και πιστεύει ότι «θα ήταν στην κορυφή» οποιωνδήποτε συλλόγων μπορεί να είναι κοντά στο όριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την «Telegraph», η Φόρεστ επιμένει ότι έχουν «συμμορφωθεί πλήρως» με τις υποχρεώσεις αναφοράς. Επιπλέον, ο σύλλογος έχει διορίσει έναν κορυφαίο αθλητικό δικηγόρο και λέγεται ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την πώληση του Μπρέναν Τζόνσον στην Τότεναμ ως «σημαντικό μέρος» της άμυνάς του.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη, ωστόσο, ότι κάποιος σύλλογος έχει παραβιάσει οποιουσδήποτε κανόνες σε αυτό το στάδιο, με τυχόν παραβάσεις να ανακοινωθούν από την Premier League την παραπάνω ημερομηνία. Οι Times ισχυρίζονται επίσης ότι υπάρχουν φόβοι ότι η Έβερτον θα μπορούσε να λάβει δεύτερη κατηγορία ως αποτέλεσμα του νέου συστήματος - αν και για άλλη μια φορά, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα συνέβαινε αυτό.