Πρόστιμο 900.000 ευρώ για τη Νότιγχαμ για το περσινό παιχνίδι με την Έβερτον
i

©imago

Πρόστιμο 900.000 ευρώ για τη Νότιγχαμ για το περσινό παιχνίδι με την Έβερτον

Δημήτρης Χούπης 16:52 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 11.10.2024

Η Νότιγχαμ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 900.000 ευρώ για τις αναρτήσεις που έκανε στα social media μετά από το παιχνίδι με την Έβερτον την περασμένη σεζόν.

Πρόστιμο δέχθηκε η Νότιγχαμ από την πειθαρχική επιτροπή της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, όπως ανακοίνωσε η ίδια η ομάδα. Πιο αναλυτικά, οι «κόκκινοι» θα αναγκαστούν να πληρώσουν πρόστιμο 900.000 ευρώ για περσινές αναρτήσεις μετά από το παιχνίδι με την Έβερτον.

Συγκεκριμένα, η Φόρεστ μετά από εκείνη την αναμέτρηση είχε αμφισβητήσει την ακεραιότητα των αξιωματούχων της ομοσπονδίας, κάτι που τελικά την έβαλε σε μπελάδες. Από τη μεριά της η ομάδα του Νούνο Εσπιρίντο Σάντος έχει αρνηθεί τις δηλώσεις της.

Πτήση «θρίλερ» για παίκτη της Μπράιτον: «Λιποθύμησα στο αεροπλάνο, κόντεψα να πεθάνω»
PREMIER LEAGUE

17:41 - 10.10.2024

Πτήση «θρίλερ» για παίκτη της Μπράιτον: «Λιποθύμησα στο αεροπλάνο, κόντεψα να πεθάνω»

Ο ποδοσφαιριστής της Μπράιτον, Χούλιο Ενσίσο έζησε μια δραματική στιγμή σε πτήση του από την Αγγλία στη Λατινική Αμερική, με τον ίδιο να σχολιάζει πως... κόντεψε να πεθάνει.

Μετά την απόφαση της τιμωρίας η Νότιγχαμ αντέδρασε, εκφράζοντας την απογοήτευσή της, ενώ τόνισε ότι θα κάνει προσφυγή.

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι εξαιρετικά απογοητευμένη για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής να μας δώσει πρόστιμο 900.000 ευρώ σχετικά με τις αναρτήσεις στα social media μετά από το παιχνίδι με την Έβερτον για την Premier League την Κυριακή 21 Απριλίου.

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η FA στις παρατηρήσεις της ζήτησε κύρωση "άνω των 1.000.000 λιρών". Πιστεύουμε ότι αυτό το αίτημα μαζί με το επακόλουθο πρόστιμο είναι εντελώς δυσανάλογο και ο σύλλογος θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μπελάδες για Τσέλσι και Νότιγχαμ Φόρεστ!

Στο «στόχαστρο» των πειθαρχικών οργάνων της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μπήκαν την Τρίτη (8/10) η Τσέλσι και η Νότιγχαμ Φόρεστ, έπειτα από το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των παικτών τους, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής (6/10), που έμεινε στο ισόπαλο 1-1.

Ο Νίκο Γουίλιαμς της Φόρεστ «πυροδότησε» την ένταση στον αγωνιστικό χώρο, όταν έσπρωξε τον Μαρκ Κουκουρέγια και τον έστειλε πάνω στον προπονητή του, Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος έπεσε στο έδαφος.

Στη συνέχεια, αρκετοί παίκτες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τον πάγκο, ξεκίνησαν ένα πολύ μεγάλο καυγά σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον προτού ο διαιτητής Κρις Κάβανα ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης. Ο αγώνας είχε συνολικά 11 κίτρινες κάρτες!

«Θεωρείται ότι και οι δύο ομάδες απέτυχαν να διασφαλίσουν πως οι παίκτες τους δεν θα συμπεριφέρονταν με απρεπή ή/και προκλητικό τρόπο γύρω στο 88ο λεπτό», ανέφερε η FA σε ανακοίνωση που επισημοποίησε τις κατηγορίες σε βάρος των δύο ομάδων.

Και οι δύο σύλλογοι έχουν προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου για να δώσουν τις απαντήσεις τους.