Οι δικηγόροι του Ντάνι Άλβες κάνουν ακόμα μία έφεση αποφυλάκισης - Που επικεντρώνονται

Ντάνι Άλβες

i

Ντάνι Άλβες/©Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Οι δικηγόροι του Ντάνι Άλβες κάνουν ακόμα μία έφεση αποφυλάκισης - Που επικεντρώνονται

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:19 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:16 - 14.08.2024

Οι δικηγόροι του Ντάνι Άλβες υποβάλουν ακόμα μία έφεση στο δικαστήριο της Βαρκελώνης για αποφυλάκιση του 40χρονου πρώην ποδοσφαιριστή, υποστηρίζοντας πως η πραγματικότητα διαστρεβλώθηκε από την 23χρονη καταγγέλλουσα.

Σε φυλακή της Καταλονίας εξακολουθεί να κρατείται ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Ντάνι Άλβες, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 23χρονης γυναίκας τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 8 έως 10 ετών. Σύμφωνα με μια τελευταία μαρτυρία ενός συγκρατούμενου του Βραζιλιάνου, ο Άλβες δέχεται φραστικές επιθέσεις από τους υπόλοιπους κρατούμενους, οι οποίοι τον φωνάζουν με επίθετα όπως π@@στ@ και βιαστή.

Ο Βραζιλιάνος μερικές μέρες πριν είχε κάνει αίτηση για αποφυλάκιση, φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ενώ είχε προτείνει να παραδώσει τα δύο διαβατήριά του, καθώς έχει διπλή ιθαγένεια, ισπανική και βραζιλιάνικη. Το Δικαστήριο της Βαρκελώνης ακολούθησε το πόρισμα του εισαγγελέα με αποτέλεσμα να απορρίψει το αίτημα προσωρινής αποφυλάκισης που κατέθεσε ο δικηγόρος του Βραζιλιάνου, Κριστομπάλ Μαρτέλ, μια απόφαση που στοιχειοθετείται από την ύπαρξη επαρκών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και από το ρίσκο της φυγής του 40χρονου βετεράνου δεξιού μπακ εκτός Ισπανίας.

Η ομάδα των δικηγόρων, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Ντάνι Άλβες, με επικεφαλής τον Κριστόμπαλ Μαρτέλ, συνεχίζει όμως να προσπαθεί. Κατέθεσε για ακόμα μία φορά έφεση στο δικαστήριο της Βαρκελώνης, προκειμένου να αποφυλακιστεί ο πρώην ποδοσφαιριστής.

Η έφεση βασίζεται στις εικόνες, που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες του νυχτερινού κέντρου της Βαρκελώνης, στο οποίο έλαβε χώρα η σεξουαλική επίθεση στην 23χρονη κοπέλα για την οποία κατηγορείται ο 40χρονος πρώην Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. Οι δικηγόροι του Ντάνι Άλβες επισημαίνουν την ύπαρξη μίας σειράς ασυνεπειών και ανακριβειών στην δήλωση της φερόμενης ως θύμα.

Από την άλλη, η πλευρά της υπεράσπισης επιχείρησε να αποδείξει ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα δεν πρόκειται να βγει εκτός ισπανικών συνόρων, σε περίπτωση αποφυλάκισης του , επικαλούμενη τις τελευταίες κινήσεις της οικογένειάς του. Συγκεκριμένα, η πρώην γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους επέστρεψαν στην Ισπανία.