Οι λόγοι που ο Ποντένσε είχε πουληθεί 20 εκατομμύρια από τον Ολυμπιακό στη Γουλβς
i

© Intime

Οι λόγοι που ο Ποντένσε είχε πουληθεί 20 εκατομμύρια από τον Ολυμπιακό στη Γουλβς

Sportal newsroom 23:15 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:18 - 04.09.2023

Ο Ντάνιελ Ποντένσε προβάρει τα «ερυθρόλευκα» και το Sportal σας θυμίζει τους λόγους που πριν 3,5 χρόνια ο Πορτογάλος σταρ είχε βάλει 20 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός... πυροδότησε τη «βόμβα» του καλοκαιριού λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος και λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία για την ευρωπαϊκή λίστα. Μετά τη συμφωνία με τον Γιόβετιτς για την επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» φέρνουν πίσω στην Ελλάδα τον Ντανιέλ Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος έδειχνε να είναι εκτός πλάνων της Γουλβς και μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες πως ήταν πολύ κοντά στο να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Αλ Ετιφάκ. Και παρότι έμοιαζε να φτιάχνει βαλίτσες για Σαουδική Αραβία, η ομάδα του Πειραιά έκανε το «μπαμ» και του άλλαξε γνώμη.

Σαφέστατα πρόκειται για μία τεράστια μεταγραφή για τους Πειραιώτες, με τον Πορτογάλο άσο να επιστρέφει στην Ελλάδα για να φορέσει για δεύτερη φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού. Επιστρέφει στην ομάδα που αγαπήθηκε όσο λίγοι στη μιάμιση σεζόν που αγωνίστηκε σε αυτή. 

Και πως να μην αγαπηθεί άλλωστε; Αφού φρόντιζε σε κάθε αναμέτρηση να κλέβει την παράσταση με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις. Στον Ολυμπιακό ήρθε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2018, στα 23 του τότε, έχοντας αποχωρήσει από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών της και κατέγραψε 41 συμμετοχές και 8 γκολ.

Αλλά και στο πρώτο εξάμηνο της επόμενης σεζόν, του 2019-20 είχε 5 γκολ σε 27 ματς και κάπως έτσι, το… ταμείο του σε μιάμιση σεζόν ήταν 68 συμμετοχές και 13 γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτός ήταν και ο λόγος που όταν πέρασε την πόρτα της εξόδου από το «Γ. Καραϊσκάκης» έβαλε «χρυσάφι» στα ταμεία της ομάδας του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός παραχώρησε τον Ντάνιελ Ποντένσε στη Γουλβς τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2020, λαμβάνοντας από τους «λύκους» το ποσό των 19,6 εκατομμυρίων ευρώ! Έτσι, ο 27χρονος άσος έγινε η δεύτερη ακριβότερη πώληση στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πειραιώτες είχαν καταβάλλει 7 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.