Νταρίντα-Ζουλ: Βρείτε τις διαφορές
i

Νταρίντα©intime

Νταρίντα-Ζουλ: Βρείτε τις διαφορές

Αλέξης Σαββόπουλος 10:02 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 27.09.2024

Ο σούπερ επαγγελματίας Τσέχος που έδωσε και πάλι το καλό παράδειγμα και ο εκνευρισμός για τις χαμηλές πτήσεις του Καμερουνέζου καμπανάκι που ήχησε στα αυτιά του.

Το παιχνίδι κυπέλλου με τον Εθνικό ανήκει στην ιστορία πλέον αλλά κάποια συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα και καταδεικνύουν τη διαφορά νοοτροπίας και προσέγγισης κάποιων ποδοσφαιριστών. Όπως για παράδειγμα την εκ διαμέτρου αντίθετη παρουσία των Βλάντιμιρ Νταριντα και Ζαν Ζουλ.

Ο Τσέχος, όχι ότι συνιστά έκπληξη προφανώς, εκτός από ότι ήταν ο καλύτερος του γηπέδου, ήταν και ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους. Χωρίς να έχει στα 34 ανάγκη να αποδείξει κάτι, μπήκε στο γήπεδο, κόντρα σε μια ομάδα Γ´ Εθνικής με την δέουσα σοβαρότητα και τον απαιτούμενο επαγγελματισμό. έτρεξε και πάλι ακατάπαυστα, ήταν πρωταγωνιστής σε άμυνα και επίθεση, σημείωσε το γκολ και παρότι έχει χάσει φέτος τη θέση του στο βασικό σχήμα, αυτό αντι να τον… αποθαρρύνει, να τον κάνει… μπλαζέ, τον έχει κινητροδοτήσει.

Έχοντας χάσει ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας και μαζί τη θέση του, έχει προσπαθήσει πολύ να καλύψει το χαμένο έδαφος, και έδειξε στον Μάντζιο, ότι παρά την αναβάθμιση στους χάφ, παραμένει μια σταθερή αξία και παράδειγμα προς μίμηση.

Στον αντίποδα, ο Ζουλ κατάφερε… να συνεχίσει από εκεί που το άφησε στον τελικό. Ανόρεκτος, με μηδενική διάθεση και τρεξίματα, σνόμπαρε τον αντίπαλο και το ματς και δικαιολογημένα έγινε αλλαγή.

Όχι μόνο δεν άρπαξε την ευκαιρία αλλά προκάλεσε και τη δυσφορία του Μάντζιου με την αγωνιστική του συμπεριφορά. Εκδηλώθηκε με την αντικατάστασή του αλλά και με τις έντονες παρατηρήσεις που του έγιναν και στη χθεσινή προπόνηση. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα καμπανάκι, ίσως από τα τελευταία για τον Αφρικανό αμυντικό μέσο του Άρη που αν δεν το… πάρει αλλιώς, δύσκολα θα ξαναβρεί χρόνο.