Η Νότιγχαμ ανακοίνωσε τον δανεισμό του Κάρμο στον Ολυμπιακό

Η Νότιγχαμ ανακοίνωσε τον δανεισμό του Κάρμο στον Ολυμπιακό

Δημήτρης Χούπης 20:17 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:19 - 25.08.2024

Η Νότιγχαμ Φόρεστ απέκτησε τον Κάρμο για πέντε χρόνια και ανακοίνωσε ότι τον δίνει δανεικό στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός, όπως αναμενόταν, παίρνει δανεικό τον Νταβίντ Κάρμο από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο αγγλικός σύλλογος ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, ανακοίνωσε ότι απέκτησε τον 25χρονο στόπερ, με ύψος 1,96, από την Πόρτο κι ότι τον δανείζει στον Ολυμπιακό.

Ο Κάρμο, μάλιστα, υπέγραψε στη Νότιγχαμ για πέντε χρόνια. Αναλυτικά στην ανακοίνωση της αγγλικής ομάδας αναφέρεται:

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι συμφώνησε για την απόκτηση του Νταβίντ Κάρμο από την Πόρτο.

Ο 25χρονος εντάχθηκε στον σύλλογο με πενταετές συμβόλαιο και θα περάσει τη σεζόν 2024/25 ως δανεικός στον Ολυμπιακό.

Ο Κάρμο έρχεται έχοντας παίξει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην πορτογαλική Primeira Liga για την S.C. Braga και την FC Porto, αλλά πέρασε το τέλος της περασμένης σεζόν ως δανεικός στον Ολυμπιακό, όπου τον βοήθησε να γίνει πρωταθλητής του UEFA Europa Conference League.

Ξεκινώντας την καριέρα του στην S.C. Braga, ο κεντρικός αμυντικός πραγματοποίησε 57 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η άρση του Taça de Portugal τη σεζόν 2020/21.

Στη συνέχεια επέστρεψε στη γενέτειρά του στο Πόρτο, όπου έπαιξε 27 φορές για την FC Porto και βρήκε ξανά επιτυχία στο Κύπελλο Πορτογαλίας το 2023.

Έχει επίσης πλούσια εμπειρία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις καταγράφοντας εννέα συμμετοχές τόσο στο UEFA Champions League όσο και στο Europa Conference League για την FC Porto και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα, καθώς και 11 στο UEFA Europa League για την S.C. Braga.

Κατά τα πρώτα στάδια της καριέρας του, ο Κάρμο ήταν μέρος της ομάδας της Πορτογαλίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Under-19 2018 της Πορτογαλίας, με τέσσερις φορές τη συμμετοχή του, καθώς βοήθησε το έθνος του να γίνει πρωταθλητής στη Φινλανδία.

Ευχόμαστε στον Νταβίντ ό,τι καλύτερο για τη σεζόν του στον Ολυμπιακό».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!