Νταβίντ Ντε Χέα: «Δεν σκέφτηκα ποτέ να αποσυρθώ»

Νταβίντ Νέα Χέα

i

©Fiorentina

Νταβίντ Ντε Χέα: «Δεν σκέφτηκα ποτέ να αποσυρθώ»

Κώστας Τόπας 14:57 - 13.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:57 - 13.08.2024

Ο Νταβίντ Ντε Χέα παραδέχθηκε ότι έλαβε πολλές προτάσεις αλλά επέλεξε την Φιορεντίνα, γιατί οι «βιόλα» έδειξαν πιο έντονα από άλλους ότι τον ήθελαν άμεσα στην ομάδα τους.

Ο καταξιωμένος πρώην πορτιέρε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νταβίντ Ντε Χέα εδώ και λίγες ημέρες άνοιξε νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Και συγκεκριμένα στη Serie A.

Ο Ισπανός κίπερ παρουσιάστηκε ως νέος παίκτης της Φιορεντίνα, αφού υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους, στο οποίο θα είναι η πρώτη του εμπειρία στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Ο Νταβίντ ντε Χέα θέλησε να ξεκαθαρίσει πρακτικά από την αρχή ότι σε καμία στιγμή δεν σκέφτηκε να κρεμάσει οριστικά τα γάντια του. «Ποτέ δεν σκέφτηκα να αποσυρθώ. Αποφάσισα να πάρω ένα διάλειμμα ενός έτους, αλλά, ναι, είμαι σε φόρμα αφού προπονούμαι κάθε μέρα, ακόμη περισσότερο από πριν», ανέφερε αρχικά.

Η άφιξη του Έρικ Τεν Χαχ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σηματοδότησε μια δύσκολη στροφή στην κατάστασή του ως πρώτος τερματοφύλακας της ομάδας. Η άφιξη του Αντρέ Ονάνα υποβίβασε σε ρόλο σχεδόν μαρτυρικό μέχρι που ήρθε η ώρα να ανανεωθεί και ο Ισπανός αποφάσισε να γυρίσει σελίδα.

«Η Γιουνάιτεντ είναι ένας σύλλογος κορυφαίου επιπέδου και η καρδιά μου θα είναι πάντα εκεί. Ήταν δύσκολο να βρω κίνητρο για ένα νέο κεφάλαιο μετά από 12 χρόνια σε έναν σύλλογο κορυφαίου επιπέδου όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίασή του από τους «βιόλα».

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό του στα γκολπόστ της ιταλικής ομάδας, ο Ντε Χέα θα έχει την παρουσία του Πιέτρο Τερρατσιάνο, ο οποίος πέρυσι έπαιξε συνολικά 33 παιχνίδια Serie A και δέχθηκε 35 γκολ.

«Μπορεί να μου πάρει λίγο χρόνο στα πρώτα παιχνίδια, αλλά παίζω πολλά χρόνια, οπότε πρέπει απλώς να είμαι ο τερματοφύλακας», κατέληξε ο Ντε Χέα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!