Η φάση για την οποία ο Γκασπερίνι χαρακτήρισε «γάτο» τον Νταβίντ Ράγια της Άρσεναλ

Νταβίντ Ράγια

i

©imago

Η φάση για την οποία ο Γκασπερίνι χαρακτήρισε «γάτο» τον Νταβίντ Ράγια της Άρσεναλ

Νεφέλη Μπισμπίκη 10:34 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:34 - 20.09.2024

«Είναι γάτος», δήλωσε για τον Νταβίντ Ράγια ο προπονητής της Αταλάντα, ο οποίος ήταν μάρτυρας μιας εκ των καλύτερων αποκρούσεων που έχουν γίνει ποτέ.

Μπορεί να μην υπήρχε γκολ στο παιχνίδι μεταξύ Αταλάντα και Άρσεναλ το βράδυ της Πέμπτης στη League Phase του Champions League, αλλά είχε πρωταγωνιστή τον Νταβίντ Ράγια. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό και υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό ήταν ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ, καθώς κράτησε για ακόμη ένα παιχνίδι «clean sheet».

Ο Νταβίντ Ράγια, όχι μόνο έπιασε το πέναλτι στο 51', το οποίο αποτελούσε την πρώτη προσπάθεια του Ματέο Ρετέγκι, αλλά αμέσως μετά με... κάποιο μαγικό τρόπο, βούτηξε στην άλλη άκρη και απέκρουσε την μπάλα με to κεφάλι. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως λόγω του ότι υπήρχε αρκετός χρόνος μέχρι να εκτελεστεί το πέναλτι, κατευθύνθηκε προς τον προπονητή τερματοφυλάκων για να πάρει τις τελευταίες οδηγίες, πράγμα που τον βοήθησε καθοριστικά, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

«Μεσολάβησε πολύ ώρα για να αποφασιστεί αν ήταν πέναλτι, οπότε πήρα την απόφαση να πάω στο πλάι και πήγα να μιλήσω με τον προπονητή τερματοφυλάκων, για το πού να πέσω. Με βοήθησε πολύ σε κάθε πτυχή, γι’ αυτό τον ευχαριστώ», είπε ο Ράγια.

Άφωνος έμεινε και ο προπονητής της Αταλάντα, Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι : «Είναι γάτος. Η πρώτη απόκρουση είναι καλή, αλλά το ριμπάουντ είναι απίστευτο. Ο τερματοφύλακας ήταν καθοριστικός».

Ο Μικέλ Αρτέτα από την πλευρά του δηλώνει περήφανος που η ομάδα του έχει έναν τέτοιο τερματοφύλακα να υπερασπίζεται την εστία της.

«Έγινα μάρτυρας δύο εκ των καλύτερων αποκρούσεων της καριέρας μου. Το χρειάζεσαι από έναν τερματοφύλακα σε αυτό το επίπεδο. Δεν μπορούσαμε να βρούμε τρόπο να κερδίσουμε απόψε, οπότε ας μην τον χάσουμε τον βαθμό», ανέφερε ο Ισπανός προπονητής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Nταβίντ Ράγια λειτουργεί με παρόμοιο αριστουργηματικό τρόπο. Κάτι σχετικό είχε συμβεί στον αγώνα της Άρσεναλ με την Άστον Βίλα στην Premier League.