Ντε Γιονγκ: «Η Ελλάδα δεν ήταν τόσο καλή όσο το Γιβραλτάρ και η Γαλλία - Ήμασταν εμφανώς ανώτεροι»

Ντε Γιονγκ

i

© Intime

Ντε Γιονγκ: «Η Ελλάδα δεν ήταν τόσο καλή όσο το Γιβραλτάρ και η Γαλλία - Ήμασταν εμφανώς ανώτεροι»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:53 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 14.08.2024

Μετά την εύκολη νίκη της Ολλανδίας κόντρα στην Ελλάδα (3-0), ο Ντε Γιονγκ κλήθηκε να σχολιάσει την απόδοση των «οράνιε», ενώ δεν παρέλειψε να συγκρίνει την εικόνα των «γαλανόλευκων» με αυτήν της Γαλλίας και του Γιβραλτάρ.

Η Ελλάδα αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων στο «Philips Stadium» απέναντι στην Ολλανδία και γνώρισε την ήττα (3-0). Το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ δεν κατάφερε να δείξει σημάδια αντίδρασης σε κανένα από τα τρία τέρματα που σημειώθηκαν, με αποτέλεσμα να χάσει το προβάδισμα για τη δεύτερη θέση.

Μετά τη λήξη του ματς, ο Φρένκι Ντε Γιονγκ σύγκρινε την Ελλάδα με τη Γαλλία και το Γιβραλτάρ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην αλλαγή του συστήματος του Ρόναλντ Κούμαν από 4-3-3 σε 5-3-2.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Παίξαμε καλύτερα, αλλά ο αντίπαλος μας δεν ήταν τόσο καλός σε σχέση με τα προηγούμενα δύο ματς που δώσαμε στον όμιλο. Ίσως η αλλαγή του συστήματος έπαιξε κάποιο ρόλο, αλλά η ουσία είναι πως έγινε μια καλή αρχή, αφού στα προηγούμενα παιχνίδια μας ήμασταν κακοί. Ήμασταν εμφανώς ανώτεροι κόντρα στην Ελλάδα».

Σχετικά με το νέο σύστημα του προπονητή: «Θα πρέπει καλύτερα να ρωτήσετε τον προπονητή, εάν θα παίξουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν νομίζω πως πρέπει να αλλάξει το σύστημα τώρα που νικήσαμε 3-0».

Απομακρύνεται η υπόθεση της 2ης θέσης για την Εθνική: Η βαθμολογία του ομίλου μετά την ήττα από την Ολλανδία

Με την ήττα στην Ολλανδία, η επίσημη αγαπημένη είδε τη δεύτερη θέση να απομακρύνεται. Την ίδια ώρα η Γαλλία επικράτησε της Ιρλανδίας με 2-0, η οποία είναι ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας. Οι «Οράνιε» λοιπόν με τη νίκη επί του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ανέβηκαν στη δεύτερη θέση, ενώ η Ελλάδα είναι τρίτη στην ισοβαθμία με την Ολλανδία. Υπενθυμίζεται ότι στα προκριματικά μετράνε τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Βαριά ήττα από τους «οράνιε» και απαξίωση Γκουστάβο Πογέτ σε 3,2,1…πάμε!

Βαριά ήττα από τους «οράνιε» και απαξίωση Γκουστάβο Πογέτ σε 3,2,1…πάμε!

Τουλάχιστον ανεπαρκής η εμφάνιση της εθνικής μας κόντρα στην Ολλανδία, «τα λέγαμε εμείς» θα ακούσουμε από όσους έσπευσαν να επιτεθούν στον Πογιέτ για την αποστολή που επέλεξε, στα δικά μου μάτια το «γιατί» τα έλεγαν είναι από μόνο του πολύ μεγάλο πρόβλημα, ίσως και το μεγαλύτερο!

Στην τέταρτη θέση είναι η Ιρλανδία με τρεις βαθμούς και στην τελευταία είναι το Γιβραλτάρ.