Ντε λα Φουέντε: «Δώστε τη Χρυσή Μπάλα στον Ρόδρι, είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο»

Ρόδρι

i

©imago

Ντε λα Φουέντε: «Δώστε τη Χρυσή Μπάλα στον Ρόδρι, είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο»

Δημήτρης Χούπης 19:32 - 15.07.2024

Ο προπονητής της Ισπανίας, Λουίς Ντε λα Φουέντε, είπε την άποψή του για το βραβείο της Χρυσής Μπάλας, λέγοντας ότι το δίκαιο θα ήταν να δοθεί στον Ρόδρι.

Ο Ρόδρι αναμφίβολα είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος αμυντικός μέσος στον κόσμο, έχοντας τρομερή εικόνα τόσο με τη Μάντσεστερ Σίτι όσο και με την Ισπανία. Την εξαιρετική του παρουσία μάλιστα τη συνδέει και με τρόπαια, αφού μετά από πρωταθλητής Ευρώπης που είχε γίνει με τους «πολίτες» πέρσι, φέτος έγινε και με την εθνική του ομάδα.

Αφού η «Φούρια Ρόχα» επικράτησε στον τελικό του Βερολίνου με 2-1 της Αγγλίας και κατέκτησε το τέταρτο τρόπαιο στην ιστορία της. Ένας εκ των πρωταγωνιστών της Ισπανίας δεν ήταν άλλος από τον Ρόδρι, ο οποίος βγήκε και παίκτης του τουρνουά.

Η εικόνα του 28χρονο καθ' όλη τη διάρκεια του Euro έκανε τον προπονητή της Ισπανίας, Λουίς Ντε λα Φουέντε να τον αποθεώσει τονίζοντας ότι πρέπει να πάρει το βραβείο της Χρυσής Μπάλας. «Ο Ρόδρι πρέπει να πάρει τη Χρυσή Μπάλα. Σας παρακαλώ να του τη δώσετε.

Είναι απλά ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο», ήταν τα λόγια του 63χρονου τεχνικού, ο οποίος μετά τα ευρωπαϊκά που έχει πάρει με τις μικρότερες κατηγορίας της Ισπανίας, πήρε και με την πρώτη ομάδα.

Εκτός του Euro, ο Ρόδρι έχει καταφέρει να πάρει μεταξύ άλλων τέσσερις Premier League, ένα Champions League και ένα Κύπελλο Αγγλίας. Τη σεζόν 2022-23 πήρε και το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς στην Premier League.