Ντε Λα Φουέντε: «Είναι μία φανταστική ευκαιρία να φτάσουμε στον τελικό του Euro»

Ντε Λα Φουέντε

i

© Imago

Ντε Λα Φουέντε: «Είναι μία φανταστική ευκαιρία να φτάσουμε στον τελικό του Euro»

Ο τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας, Λουίς Ντε Λα Φουέντε, έκανε το δικό του σχόλιο για τον επερχόμενο σπουδαίο ημιτελικό απέναντι στους Γάλλους.

Η Εθνική Ισπανίας είναι μία από τις ομάδες που εντυπωσίασαν στο Euro και πλέον αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση.

Η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε βρίσκεται στα ημιτελικά του τουρνουά και σήμερα (9/7, 22:00) θα κοντραριστεί με τη Γαλλία σε μία «τιτανομαχία».

Στη συνέντευξη Τύπου πριν από τη «μάχη» με τους Τρικολόρ, ο τεχνικός των Ισπανών, Λουίς Ντε Λα Φουέντε, δεν έκρυψε την πίστη που έχει στους παίκτες του, ενώ μίλησε και για τον σούπερ σταρ Εμπαπέ.

«Είναι μια φανταστική ευκαιρία. Κάναμε πολύ καλά πράγματα για να φτάσουμε εδώ. Αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι τελικός EURO. Και οι δύο ομάδες είναι υπέροχες. Όλα θα κριθούν στις μικρές λεπτομέρειες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιστοί στους εαυτούς μας με όλες τις δυνάμεις που μας έχουν φέρει εδώ», τόνισε αρχικά ο 62χρονος τεχνικός.

«Είμαστε μια ωραία ομάδα για παρακολουθήσει κανείς, αλλά στο τέλος αυτό που μετράει ακόμα περισσότερο σε αυτό το στάδιο είναι να νικάς. Θέλουμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά θέλουμε να παίξουμε και πρακτικό ποδόσφαιρο, γιατί αυτό που μετράει στο τέλος είναι αποτελέσματα. Το σημαντικό, όπως πάντα, είναι να κερδίσουμε.

Αντιμετωπίζουμε φοβερούς αντιπάλους, οι δυνατότητές τους είναι φανταστικές. Έχουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Πάντα μου αρέσει να παρακολουθώ στο ποδόσφαιρο, μια μεγάλη ομάδα όπως η Γαλλία. Οι παίκτες μας έχουν ανακάμψει καλά μετά τον τελευταίο αγώνα με τη Γερμανία. Υπάρχει ένταση, φυσικά και άγχος. Οι παίκτες μας θα πρέπει να ξεπεράσουν ορισμένες στιγμές και τη σωματική κόπωση. Η Γαλλία είναι μια από τις πιο αθλητικές ομάδες στο τουρνουά, αλλά ξέρουμε πώς θα πρέπει να παίξουμε για να προσπαθήσουμε να επιβάλουμε τις δυνάμεις μας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Για τον Εμπαπέ: «Ποδοσφαιριστές σαν αυτόν είναι απρόβλεπτοι. Ο Κιλιάν Μπαπέ στο 50% είναι όπως κάθε άλλος παίκτης στο 100%. Παίκτες σαν αυτόν, μπορούν να αποφασίσουν ένα παιχνίδι ανά πάσα στιγμή. Είναι μια ιδιοφυΐα. Ένας παίκτης σούπερ παγκόσμιας κλάσης».

«Θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό, αλλά, ό,τι και να συμβεί, θα είμαι πολύ χαρούμενος. Έχω δει την ανάπτυξη της ομάδας μου και την αφοσίωσή της. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι σπουδαίο...», κατέληξε.