Ντε λα Φουέντε: «Περήφανοι για την πορεία μας, θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας»

Ντε λα Φουέντε: «Περήφανοι για την πορεία μας, θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας»

Δημήτρης Χούπης 09:13 - 14.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:13 - 14.07.2024

Ο Λουίς Ντε λα Φουέντε αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι η ομάδα του να επιβάλλει το παιχνίδι της στον τελικό, ενώ σχολίασε ότι είναι περήφανος για τη μέχρι στιγμής πορεία.

Η Ισπανία αποτέλεσε ίσως την καλύτερη ομάδα μέχρι στιγμής του Euro 2024, αλλά έχει ακόμα ένα παιχνίδι, τον τελικό απέναντι στην Αγγλία για να κατακτήσει τη διοργάνωση.

Ο τεχνικός της «Φούρια Ρόχα», Λουίς Ντε λα Φουέντε, στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε αρχικά για το τι θα πει στους παίκτες του πριν από το παιχνίδι, ενώ τόνισε μετά ότι κανείς δεν τους χάρισε τίποτα για να φτάσουν μέχρι τον τελικό.

«Είμαστε σε μία εξαιρετική στιγμή, το να παίρνουμε μέρος σε έναν τελικό Euro σημαίνει πως έχουμε πετύχει έναν από τους πιο μεγάλους αθλητικούς στόχους που μπορεί να βάλει κάποιος.

Αλλάζει η καθημερινότητα στην Αγγλία: Τροποποίηση στα ωράρια των σούπερ μάρκετ και των παμπ λόγω τελικού
EURO 2024

16:39 - 13.07.2024

Αλλάζει η καθημερινότητα στην Αγγλία: Τροποποίηση στα ωράρια των σούπερ μάρκετ και των παμπ λόγω τελικού

Η παρουσία της Αγγλίας στον μεγάλο τελικό του UEFA Euro 2024 επηρεάζει την καθημερινότητα των πολιτών της χώρας, αφού παμπ και σούπερ μάρκετ θα αλλάξουν τα ωράρια τους.

Στους παίκτες μου θα πω να παίξουν με συγκέντρωση αλλά και να διασκεδάσουν επειδή έχουν δουλέψει πολύ και έφτασε η στιγμή να μαζέψουν τους καρπούς από τη δουλειά που έκαναν.

Οι παίκτες μου αξίζουν να βρίσκονται στον τελικό γιατί δεν τους χαρίστηκε κάτι, τα κατάφεραν όλοι μόνοι. Είμαστε υπερήφανοι για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ.

Είναι προφανές ότι θα παίξουμε για τη νίκη. Η μνήμη είναι εύθραστη και άδικη για αυτούς που παίζουν απλά στον τελικό αλλά εκείνοι που νικούν στον τελικό δεν ξεχνιούνται ποτέ», ήταν τα λόγια του.

Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού απέναντι στην Αγγλία σχολίασε ότι θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό της, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων και το πόσο σημαντικό είναι να γίνουν αναγνωρίσιμα τα δυνατά τους σημεία.

«Με τους παίκτες που έχουμε θα είναι δύσκολο να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το στιλ μας. Είναι σημαντικό η ταυτότητά μας και τα δυνατά σημεία μας να είναι αναγνωρίσιμα. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το δικό μας στιλ παιχνιδιού. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τη νίκη. Και οι δύο ομάδες είναι δυνατές, ήταν οι καλύτερες στο τουρνουά».