Εφιαλτικό ντεμπούτο για τον Ντε Χέα με την Φιορεντίνα: Δέχθηκε δύο γκολ σε 12 λεπτά

Ντε Χέα

i

PrtScr

Εφιαλτικό ντεμπούτο για τον Ντε Χέα με την Φιορεντίνα: Δέχθηκε δύο γκολ σε 12 λεπτά

Κώστας Τόπας 09:36 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:36 - 23.08.2024

Ο Νταβίντ ντε Χέα έκανε την πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση μετά από 446 ημέρες, καθώς η Φιορεντίνα αναμετρήθηκε με την ουγγρική ομάδα Πούσκας Ακαντέμια στο Europa Conference League.

Ο 33χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος έφυγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2023 μετά από 12 χρόνια στο «Ολντ Τράφορντ», υπέγραψε πρόσφατα μονοετές συμβόλαιο στη Φιορεντίνα με οψιόν επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο.

Έχοντας περάσει περισσότερο από ένα χρόνο στο περιθώριο, ο Ντε Χέα εξήγησε την απόφασή του να ενταχθεί στους «βιόλα» κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως παίκτης της Φιορεντίνα.

«Έλαβα πολλές προτάσεις αλλά ήθελα να παίξω στην Ιταλία», είπε. «Η διαπραγμάτευση ήταν απλή, η Φιορεντίνα ήταν η καλύτερη επιλογή. Πολλοί ήθελαν να με δουν να επιστρέφω στη δράση, κάτι που είναι καλό σημάδι».

Ο Ντε Χέα ξεκίνησε από τον πάγκο στον εναρκτήριο αγώνα της Φιορεντίνα στη Serie A με την Πάρμα το Σάββατο. Αλλά πέντε ημέρες αργότερα, του δόθηκαν γάντια βασικού στον πρώτο αγώνα της αναμέτρησης των play offs του Europa Conference League εναντίον της Πούσκας Ακαντέμια.

Ο Ζολτ Νάγκι άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι με μόλις οκτώ λεπτά αγώνα και μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο Ντε Χέα δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την δυνατή προσπάθεια του Μίκαελ Σοϊσάλο, με αποτέλεσμα ο Ισπανός κίπερ να δει την εστία του να παραβιάζεται δύο φορές μέσα σε 12 λεπτά.

«Ο Ντε Χέα βουτάει σωστά, αλλά ως συνήθως άφησε την μπάλα να περάσει από κάτω του. Θα μπορούσε εύκολα να βγει και να πάρει την μπάλα στον αέρα πριν από το παιχνίδι που οδήγησε στη Φιορεντίνα να παραχωρήσει το πέναλτι. Έδωσε τη μπάλα δύο φορές σε αντίπαλο», έγραψε χαρακτηριστικά ένας οπαδός στο X.

Για να συμπληρώσει ένας άλλος: «Τρολάρουμε τον Ντε Χέα επειδή δεν απέκρουσε πέναλτι; Ξέρω ότι δεν είχε καλό ρεκόρ, αλλά αυτή είναι μια αρκετά καλή προσπάθεια. Ή όχι;»

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!