Ντε Χέα από τα παλιά: Απέκρουσε δύο πέναλτι κόντρα στη Μίλαν κι έγραψε ιστορία

Ο Νταβίντ Ντε Χέα κόντρα στη Μίλαν

Ντε Χέα από τα παλιά: Απέκρουσε δύο πέναλτι κόντρα στη Μίλαν κι έγραψε ιστορία

Κώστας Τόπας 08:29 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:31 - 07.10.2024

Ο Νταβίντ Ντε Χέα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Φιορεντίνα κόντρα στη Μίλαν, αποκρούοντας δύο εκτελέσεις πέναλτι των «ροσονέρι».

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο πρώην Ισπανός διεθνής κίπερ, Νταβίντ Ντε Χέα κάποτε πέρασε επτά χρόνια χωρίς να αποκρούσει πέναλτι στην Premier League.

Δέχτηκε τεράστια κριτική επειδή απέτυχε να κάνει έστω μία απόκρουση στον τελικό του Europa League του 2021 εναντίον της Βιγιαρεάλ.

Αλλά μετά από ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από τη Γιουνάιτεντ, ο Ντε Χέα είναι σε καλή φόρμα και αφού πλέον αγωνίζεται στη Serie A για λογαριασμό της Φιορεντίνα, απέκρουσε δύο πέναλτι.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στη Μίλαν, ο Ισπανός κίπερ απέκρουσε το χτύπημα πέναλτι του Τέο Ερναντές. Όταν η Μίλαν κέρδισε δεύτερο πέναλτι στο 55', όλοι πίστεψαν ότι θα καταφέρει να ισοφαρίσει, αλλά ο ασύλληπτος Ντε Χέα έπιασε και την εκτέλεση του Έιμπραχαμ.

Αυτή ήταν η τρίτη απόκρουση του Ντε Χέα με πέναλτι για τον πρώην πορτιέρε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη φανέλα της Φιορεντίνα. Ο Ισπανός πάντως δεν χρειάστηκε να κάνει άλλους ηρωισμούς μέχρι το φινάλε, με την ομάδα του να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη κόντρα στους «ροσονέρι». Στο 94΄, μάλιστα, λίγο έλειψε να γίνει το 3-1, αλλά η προσπάθεια του Κιν σταμάτησε στο δοκάρι.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ντε Χέα έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας που αποκρούει περισσότερα από ένα πέναλτι σε έναν αγώνα της Serie A τις τελευταίες εννέα σεζόν. Χάρη στη νίκη της η Φιορεντίνα (10β.) μείωσε στον έναν βαθμό της απόστασή της από τη Μίλαν (11β.).  

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Παλαντίνο μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους «ροσονέρι» αποθέωσε τον Νταβίντ Ντε Χέα λέγοντας: «Πιστέψτε με, είναι ακόμα ένα... τέρας. Είναι κορυφαίος παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Μπορούμε να δούμε τον λόγο που είναι πρωταθλητής. Πρέπει να τον ευχαριστούμε καθημερινά, είναι κορυφαίος τερματοφύλακας και πρότυπο».